Watt & Veke - Lola Lampskärm 26 cm Gold

-25%

Beställ Watt & Veke - Lola Lampskärm 26 cm Gold på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Watt & Veke - Lola Lampskärm 26 cm Gold inom kategorin Belysning övrigt.

Produktinformation

Lola är en lampskärm i förtrollande, skimrande, krossad sammet från svenska design-och belysningsvarumärket Watt & Veke. En flört med 80-talet som funkar lika bra på 2020-talet! Lola finns i flera olika storlekar och färger som är superfina att kombinera för en maxad effekt

- Lampskärm i viskos och sammet. - Bottendiameter 26 cm.

Se gärna också

Cable Cup - Takkopp Hide Svart

CableCup Hide är en täckkåpa för att dölja uttag och sladd då en lampa inte är monterad eller sitter på en annan plats.

Kåpan går att fästa i både krok och sladd och är väldigt lättmonterat tack vare den vrängbara kåpan som sluter tätt mot alla tak. CableCup Hide går att använda för sig själv när du vill täcka lamputtag eller lösa sladdar och smälter in i taket. Den går även att använda i kombination med andra takkoppar från CableCup, det är bara att fästa Hide vid lamputtaget och dra vidare sladden till där lampan ska fästas.

Alla lampkoppar går enkelt att modifiera genom att skära i för att föra ut en sladd längst taket. CableCup Hide finns i fler färger.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Lola

Lola kan avse: Lola (namn) – ett kvinnonamn Lola (biltillverkare) – en biltillverkare Lola – ett tyskt filmpris uppkallat efter prisstatyetten, se Tyska filmpriset Lola (sång av The Kinks) – en sång av gruppen The Kinks Lola (sång) – en poplåt komponerad av Ray Davies Lola (film, 1981) – en tysk film av Rainer Werner Fassbinder från 1981 Lola (film, 1961) – en fransk/italiensk film 463 Lola – en asteroid

26

26 (XXVI) var ett normalår som började en tisdag i den julianska kalendern.

Gold

Gold kan syfta på: Gold (1974) – en film från 1974 Gold (2013) – en tysk film från 2013 Gold (2016) – en amerikansk film från 2016 Gold (album av Ryan Adams) – ett musikalbum av Ryan Adams Gold (sång av Spandau Ballet) – en sång av Spandau Ballet ABBA Gold – Greatest Hits – ett samlingsalbum med ABBA

Belysning

För belysningsstyrka som fotometrisk storhet, se illuminans. Belysning är anordningar som skapar ljus och även kallas enbart ljus. Det finns tre huvudtyper av belysning som inkluderar omgivande belysning, dvs allmän belysning, arbetsbelysning och accentbelysning.