Marimekko

Marimekko - Marimekko Unikko Ralli Bricka 46 cm

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Bricka med Unikko Ralli mönster från Marimekko. Det ikoniska Unikko motivet har fått en ny kreativ design; med färgblock som löper vertikalt över blommorna blir brickan en läcker detalj på ett dukat bord eller en fin detalj till inredningen i köket. En perfekt bricka att servera frukost på eller fikat utomhus när vädret tillåter. Den är tillverkad i björklaminat vilket gör den utmärkt att servera på vid alla möjliga tillfällen då den är smidig och lätt att bära.

Brickans mönster är en fusion av två formgivningar skapade av Maija Isola på 1960-talet som resulterade i en oemotståndlig och unik design. Det blomstrande mönstret Unikko designade Maija Isola 1964 och är idag en av Marimekkos mest populära serie med en mängd olika föremål i olika färger.


Beställ Marimekko - Marimekko Unikko Ralli Bricka 46 cm på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Marimekko - Marimekko Unikko Ralli Bricka 46 cm inom kategorin Brickor.

Kategori: Brickor
Artikelnummer: 133445
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.

46

46 (XLVI) var ett normalår som började en lördag i den julianska kalendern.