Sidan innehåller annonslänkar
Albaline

Alba Rister Hvid Brödrost - Vit

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

- Färg/Material Vit - Typ Liggande - Antal skivor 4 - Upptiningsfunktion Nej


Beställ Alba Rister Hvid Brödrost - Vit på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Alba Rister Hvid Brödrost - Vit inom kategorin Brödrostar.

Kategori: Brödrostar
Artikelnummer: ALBARISTERH
Visa fler

Från kunskapsbanken

Alba

Alba eller ALBA kan syfta på. Alba (bokförlag) – ett svenskt bokförlag Alba (geologi) – en geologisk tidsåler i kreta Alba (kyrkotextil) – en mässkjorta Alba.nu – en webbtidning Alba (sång) – en medeltida trubadursång M/Y Alba – en svensk veteranbåt ALBA Berlin – en basketklubb från Berlin ALBA (latinamerikansk organisation) – en organisation i Latinamerika

Hvid

Witten leder hit. Se även vittenHvid eller vitten var ett danskt-norskt silvermynt efter tysk förebild, som var i användning under perioden 1483–1578. Förebilden, vitten, började präglas i Flensburg i mitten av 1300-talet. En hvid var lika med fyra penningar och tre hvid motsvarade en skilling. Så småningom präglades myntet (bland annat i Malmö) i så stora mängder att det fick allt mindre värde och i slutet av 1500-talet kunde det gå upp till sex hvid på en skilling. På 1600-talet slogs ett motsvarande mynt i koppar som upphörde att myntas i slutet av detta århundrade. I Norge präglades de första hvid-mynten i Bergen under kung Hans (1483– 1513). Sedan präglades hvid-mynt i både Bergen och Nidaros (nuvarande Trondheim) under ärkebiskop Gaute Ivarsson, kung Fredrik I och ärkebiskop Erik Valkendorf. Hvid präglade i Nidaros kallades St. Olavsvid och hvid präglade av kungamakten kallades kronhvid.

Brödrost

Brödrost är en elektrisk apparat som värmer upp bröd och skapar rostat bröd. Oftast används vitt bröd såsom formfranska till detta. Brödet får en lite mörkare yta som dessutom blir lite spröd efter att brödet är rostat. En brödrost har elektriska värmeelement bestående av glödande trådar som värmer upp brödet.

Vit

Vita färger är mycket ljusa och har ingen eller endast mycket liten dragning mot någon annan färg.