Sidan innehåller annonslänkar
Albaline

Alba Rister Sort Brödrost - Svart/silver

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

- Färg/Material Svart/Silver - Typ Liggande - Antal skivor 4 - Upptiningsfunktion Nej


Beställ Alba Rister Sort Brödrost - Svart/silver på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Alba Rister Sort Brödrost - Svart/silver inom kategorin Brödrostar.

Kategori: Brödrostar
Artikelnummer: ALBARISTERS
Visa fler

Från kunskapsbanken

Alba

Alba eller ALBA kan syfta på. Alba (bokförlag) – ett svenskt bokförlag Alba (geologi) – en geologisk tidsåler i kreta Alba (kyrkotextil) – en mässkjorta Alba.nu – en webbtidning Alba (sång) – en medeltida trubadursång M/Y Alba – en svensk veteranbåt ALBA Berlin – en basketklubb från Berlin ALBA (latinamerikansk organisation) – en organisation i Latinamerika

Sort

Sort, kultivar, kultursort eller namnsort är begrepp inom botaniken. Sort är den i Sverige vanligast använda termen för den internationella termen cultivar (kultivar på svenska). Inom taxonomin används bland annat förkortningen cv. Termen betecknar en odlad växt som i ett eller flera avseenden klart avviker från växter av samma art eller hybrid. Efter förökning behåller sorten de särskiljande karaktärerna eller egenskaperna. En sort består vanligen av en klon eller renodlade fröserier (ettåriga växter). En sort av en ren art (ej hybrid) kallas också urvalsform. Klonsorter förökas vegetativt. Frösorter förökas med frö från utvalda eller inavlade föräldrar. Termen fk ("frökälla") används ibland i Norden. Den används för plantor från en bestämd frökälla som ger enhetlig, arttypisk avkomma. Termen accepteras inte av ICNCP, men kan i vissa fall likställas med sortnamn. Namnsättning av sorter regleras av International Code of Nomenclature for Cultivated Plants, ICNCP. Syftet med regelverket är att skapa en stabil metod för namngivning av odlade växter. Detta för att undvika sortnamn som skapar förvirring, eller har sin grund i rena felaktigheter. Reglerna är också till för att skilja mellan namnen på vilda växter och de kulturodlade växterna i trädgårdar och krukor, eftersom det finns helt olika behov av namn på vildväxande plantor och för dem i odling. Till skillnad International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants som reglerar de vetenskapliga namnen, utgör ICNCP:s regelverk inte någon lag inom taxonomin, utan ska ses som en rekommendation. International Cultivar Registration Authorities (ICRAs) är samordnande organ för de olika organisationer som ansvarar för registrering av sorter.

Brödrost

Brödrost är en elektrisk apparat som värmer upp bröd och skapar rostat bröd. Oftast används vitt bröd såsom formfranska till detta. Brödet får en lite mörkare yta som dessutom blir lite spröd efter att brödet är rostat. En brödrost har elektriska värmeelement bestående av glödande trådar som värmer upp brödet.