Bosch

Bosch Smv8ycx03e Integrerad Diskmaskin

11343 kr 9649 kr-15%
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Serie | 8 Helintegrerad diskmaskin 60 cm PerfectDry torkar disken perfekt med mindre energi – även disk som ofta är svår att torka. Intelligent Program anpassar disk- och torkcykeln individuellt baserat på din återkoppling. Max Flex Pro-fack gör det enkelt att fylla diskmaskinen. Silence Plus en anmärkningsvärt tyst diskmaskin med bara 43 dB. Home Connect Trådlös fjärrstyrning av hushållets apparater via smartphone eller surfplatta.


Beställ Bosch Smv8ycx03e Integrerad Diskmaskin på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Bosch Smv8ycx03e Integrerad Diskmaskin inom kategorin Integrerade diskmaskiner.

Kategori: Integrerade diskmaskiner
Artikelnummer: SMV8YCX03E
Visa fler

Från kunskapsbanken

Diskmaskin

Diskmaskin är en teknisk apparat som används för att diska framförallt tallrikar, dricksglas och bestick men även annat som också används i samband med mat och matlagning. Diskmaskinen är oftast formad som en låda som har en lucka framtill som tippas ned. Diskmaskiner för hushåll finns huvudsakligen i två utföranden: bänkdiskmaskiner placeras på en bänk, oftast i ett kök. Golvdiskmaskiner placeras på golvet, oftast under en bänk i köket. Diskning i denna typ av maskiner tar normalt 2-3 timmar, men miljöprogram med lägre förbrukning kan ta längre tid. Även om disktiden är relativt lång har diskmaskinen inneburit en betydande minskning av hushållsarbetet. Knappt 65 procent av hushållen i Sverige hade 2007 tillgång till diskmaskin. Diskmaskinen räknas som en vitvara. För restauranger och storkök är diskmaskinerna annorlunda utformade. De består av en stor maskin som är delad i två delar. Den öppnas genom att man för upp den övre delen av maskinen och därefter skjuter man in en platt back med de föremål som ska diskas. Det finns också större maskiner som själva matar in backarna på ett band. Denna typ av diskmaskin kräver manuellt förarbete innan diskningen kan påbörjas i maskinen. Diskningen i maskinen går däremot snabbt, det tar cirka 30 sekunder för maskinen att diska. För att disken ska bli torr används också ett speciellt torkmedel. En diskmaskin använder vanligtvis cirkulerande varmvatten (45-75 grader Celsius) och diskmedel för rengöring.