Watt & Veke - Lovisa Julstjärna 50cm Guld

-25%

Beställ Watt & Veke - Lovisa Julstjärna 50cm Guld på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Watt & Veke - Lovisa Julstjärna 50cm Guld inom kategorin Julbelysning.

Produktinformation

Denna speciella stjärna från Watt & Veke har ett utseende som skiljer sig från andra och gör den till en unik gnistrande ljuskälla med guldfärgat mönster. Denna sprider ett varmt sken och skapar en stämningsfull effekt i mörkret.Watt & Vekes stjärnor är unika och framtagna med strävan om att konsumenten ska hitta sin unika lampa.

Se gärna också

Star Trading - Firework Hängande Dekoration 45 cm Silver

Denna sprakande dekoration kan du hänga var du vill, när du vill i ditt hem - den passar till alla typer av stunder! Varför inte hänga upp den i ditt fönster under mörka vinterkvällar eller ovanför middagsbordet vid festligare bjudningar? Detta dekorationshänge ingår i serien Firework som fått sitt namn från dess spretiga ljusarmar vilka kan liknas vid fyrverkerier.

Ljusdekorationen är av större variant och sprider, med sina 200 ledlampor, ett varmvitt sken omkring sig. Den hänger fint för sig själv, men passar också att kombinera med andra varianter från serien.Den kommer med en anslutningskabel på 5 meter vilket möjliggör oändliga användningsområden, låt fantasin flöda! En unik ljuskälla som kommer dra ögonen till sig. Endast för inomhusbruk.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Guld

Guld (latinskt namn Aurum, i talspråk gull) är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller och gruppen myntmetaller samt är ett mineral. Guld har den kemiska beteckningen Au som kommer av aurum, det latinska ordet för guld. Det är en eftertraktad metall vilken under århundraden har använts som betalningsmedel, som värdebeständig tillgång, som smycken, för påkostad utsmyckning och beständigt blanka ytor. Metallen finns som korn och klumpar i berggrunden, i underjordiska ådror och i guldrik alluvialjord.

Julbelysning

Julbelysning är de ljus som i dekorationssyfte sätts upp i juletider. Seden går tillbaka till 1700-talets Centraleuropa, då man på många håll, till en början i framför allt överklasshem, pyntade julgranen med stearinljus. Elektrisk julbelysning slog igenom under tidigt 1900-tal, och vid 1900-talets mitt började det bli allt vanligare att man satte upp elektriska ljusslingor längsmed städernas gator. Elektrisk julgransbelysning lanserades under 1880- och 1890-talen, men var till en början dyrt och först under 1920- och 1930-talen började människor i allmänhet ha råd med det.