Cult Design - Björktomte & Kärve 32 cm

Jämför produkt Cult Design - Björktomte & Kärve 32 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Cult Design - Björktomte & Kärve 32 cm i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Produktinformation

Uppe i kalla Norden växer det björkar och där bor Björk-Tomten. Du känner igen honom på hatten och kängorna, som är gjorda av björkens bark.

Vännerna domherrarna, som har sin hemvist i granskogen, tar ofta en flygtur till de vackra björkarna. Den här figuren är minst lika fin ensam på en hylla eller i ett fönster, som i grupp tillsammans med sina vänner. .

Se gärna också

Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort. Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Mattallrikar

Mattallrikar från Gefle

Se alla produkter
Slow cookers

Slow cookers från Crock-pot

Se alla produkter
Espressomaskiner

Espressomaskiner från Graef

Se alla produkter
Övrigt  tillbehör köksfläktar

Övrigt tillbehör köksfläktar från Franke

Se alla produkter