Cult Design - Cult Design Tomtar med julklappar 5x5 cm 3-pack

Jämför produkt Cult Design - Cult Design Tomtar med julklappar 5x5 cm 3-pack online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Cult Design - Cult Design Tomtar med julklappar 5x5 cm 3-pack i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Produktinformation

Ett fint set från Cult Design med tre klassiska tomtar som pysslar med tillverkning av julklappar. Perfekt som present eller till att förgylla det egna hemmet med under juletider.

Jultomtarna är tillverkade i lergods och designade av Marita Lord. Hon har tagit inspiration från Jenny Nyströms klassiska tomtar.

Jenny Nyströms julillustrationer blev hela svenska folket sinnebild av hur en god jul skulle se ut och firas.I den sinnebilden ingick julkalas-tomtarna som älskar julens mysiga tid då man tänder levande ljus och samlar nära och kära för en festlig måltid. Inspirationen till designen kommer även från klassiska julklappspaket från förr i tiden då julklapparna förseglade med rött sigillack och röda band.

Se gärna också

Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort. Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Miniugnar

Miniugnar från Haws

Se alla produkter
Vägghängda köksfläktar

Vägghängda köksfläktar från Gram

Se alla produkter
Kaffebryggare

Kaffebryggare från Wilfa

Se alla produkter
Mattallrikar

Mattallrikar från Arabia

Se alla produkter