Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm

Beställ Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm inom kategorin Juldekorationer.

Produktinformation

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg.

Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut. Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort.

Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut. Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare. .

Produkter från kända varumärken
Skärmaskiner

Skärmaskiner från Graef

Se alla produkter
Knivblock

Knivblock från Zwilling

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Broste Copenhagen

Se alla produkter
Termoskannor

Termoskannor från Stelton

Se alla produkter