Cult Design - Jenny Julklappstomte 15 cm

Jämför produkt Cult Design - Jenny Julklappstomte 15 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Cult Design - Jenny Julklappstomte 15 cm i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Produktinformation

Tomte i lergods baserad på Jenny Nyströms illustrationer. Tomten är lika fin i sin ensamhet som tillsammans med sina vänner.Jenny Nyström var en av de konstnärer som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen.

Under åren hann hon måla tusentals julkort. Hennes julillustrationer blev hela svenska folket sinnebild av hur en god jul skulle se ut och firas. .

Se gärna också

Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm -25%

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort. Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Brödrostar

Brödrostar från Severin

Se alla produkter
Underbygg diskmaskiner

Underbygg diskmaskiner från Cylinda

Se alla produkter
Vinkylar

Vinkylar från Vestfrost

Se alla produkter
Kylskåp

Kylskåp från Siemens

Se alla produkter