Sidan innehåller annonslänkar

Cult Design - Jenny Skrivtomte 15 cm

Beställ Cult Design - Jenny Skrivtomte 15 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Cult Design - Jenny Skrivtomte 15 cm inom kategorin Juldekorationer.

Produktinformation

Tomte i lergods baserad på Jenny Nyströms illustrationer. Tomten är lika fin i sin ensamhet som tillsammans med sina vänner.Jenny Nyström var en av de konstnärer som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen.

Under åren hann hon måla tusentals julkort. Hennes julillustrationer blev hela svenska folket sinnebild av hur en god jul skulle se ut och firas. .

Se gärna också

Cult Design - Cult Design Tomte med bock 16 cm -25%

En fin julprydnad i form av en jultomte med en julbock i Cult Designs älskade figurserie med tomtar inspirerade av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket för hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon målade tusentals julkort.
Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska se ut och firas.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en tidlös julprydnad i lergods i form av en tomte och hans julbock som kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Tillbehör till dammsugare

Tillbehör till dammsugare från Irobot

Se alla produkter
Långpannor  Stekbleck

Långpannor Stekbleck från Le Creuset

Se alla produkter
Ljusslingor inne

Ljusslingor inne från Konstsmide

Se alla produkter
Elverktyg

Elverktyg från Bosch

Se alla produkter