Cult Design - Raggsock-Tomte Rasmus Lykta 10 cm

Jämför produkt Cult Design - Raggsock-Tomte Rasmus Lykta 10 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Cult Design - Raggsock-Tomte Rasmus Lykta 10 cm i kategorin Juldekorationer här hos oss.

Produktinformation

Serien Raggsocktomtar från Cult Design är formgiven av Marita Lord. I hennes fantasi blev tomtarna sömniga, vintern är ju så kall och mörk.

Se gärna också

Cult Design - Cult design Tomte med gran 16 cm

En härlig prydnadsfigur i form av en jultomte som pulsar genom snön med julgran och julklappar. Tomten är den senaste i Cult Designs älskade figurserie som är inspirerad av Jenny Nyström.

Jenny Nyström var en konstnär som i slutet av 1800-talet tolkade folktrons övernaturliga väsen. Hon blev först känd för illustrationerna till boken "Tomten" som skrevs av Viktor Rydberg. Där utgick hon utifrån den tidens föreställningar om ”gårdvaren” och skapade den lille julklappsutdelaren som älskar risgrynsgröt som än idag är riktmärket hos svenska folket hur jultomten ser ut.

Hon gjorde även illustrationer till tidningar och kortförläggare där hon under åren målade tusentals julkort. Hennes underbara målningar lever fortfarande kvar som målbilden för hur en god jul ska firas och se ut.

Med dessa illustrationer som inspiration har Cult Designs ägare och huvuddesigner Marita Lord skapat en härlig julprydnad i lergods där tomten som är på väg genom snön med julgran och julklappar kommer skapa julstämning under många år hemma hos dess ägare.

Mer information finns på produktens sida.

Produkter från kända varumärken
Sladdlös dammsugare

Sladdlös dammsugare från Roidmi

Se alla produkter
Sparbössor

Sparbössor från Leonardo

Se alla produkter
Ljusstakar

Ljusstakar från Orrefors

Se alla produkter
Hårborttagning med ljus

Hårborttagning med ljus från Philips

Se alla produkter