Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Maja 60 white


Beställ Watt & Veke Maja 60 white på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Watt & Veke Maja 60 white inom kategorin Julstjärnor.

Produktinformation

Julstjä;rna Maja 60 white Watt&Veke Watt & Veke Maja ä;r en pappersstjä;rna som har tagits fram som en fusion av Eldig och Snö;blomma. Julstjä;rnan ä;r stark och tar plats, kanske precis som den som kö;per Maja ä;r, i sin personlighet.

Se gärna också

Markslöjd 703120 Duva 45cm

Julstjä;rna 703120 Duva 45cm Markslö;jd

Markslö;jd Duva ä;r en vit julstjä;rna i papper som ä;r 45 cm i diameter och 21 cm djup.

Duva behö;ver kompletteras med en ljuskä;lla fö;r E14-sockel och max 25 W.

Anslutningssladden ä;r 3,5 m, vit och med strö;mbrytare och vanlig stickkontakt. Takkrok fö;r upphä;ngning medfö;ljer.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

160

160 (CLX) var ett skottår som började en måndag i den julianska kalendern.

White

White kan syfta på: White arkitekter – en svensk arkitektbyrå White Consolidated Industries – ett tidigare amerikanskt företag uppköpt av Electrolux White (flygbolag) – ett tidigare flygbolag White (månkrater) – en nedslagskrater på månens baksida White (sång av KAT-TUN) – en sång från 2011 av KAT-TUN White (auktor) – en auktorsförkortning för flera personer