Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Oslo 80 cm vit


Jämför produkt Watt & Veke Oslo 80 cm vit online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Watt & Veke Oslo 80 cm vit i kategorin Julstjärnor här hos oss.

Produktinformation

Julstjärna Oslo 80 cm, vitOslo 80 är en unik och vacker julstjärna från Watt & Veke. Med sitt fantastiska mönster i halvtransparent papper i flera lager skapar stjärnan en fin ljusbild.

Se gärna också

Markslöjd Solvalla 704419 45cm golden

Guldfä;rgad julstjä;rna, Ø 45 cm

Solvalla frå;n Markslö;jd ä;r en hä;ngande guldfä;rgad julstjä;rna av hå;lstansat papper som ger en fin ljusbild.

Stjä;rnan ä;r 45 cm i diameter och 21 cm djup. Anslutningssladden ä;r 3,5 m och fö;rsedd med strö;mbrytare och en 3-hå;lsbricka fö;r enkel justering av hö;jden.

Solvalla behö;ver kompletteras med en ljuskä;lla fö;r E14-sockel. Effekten få;r vara max 25 W glö;dljus eller motsvarande styrka i LED eller lå;genergi.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

1180

1180 (MCLXXX) var ett skottår som började en tisdag i den Julianska kalendern.

Vit

Vita färger är mycket ljusa och har ingen eller endast mycket liten dragning mot någon annan färg.