Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Oslo 80 grey


Jämför produkt Watt & Veke Oslo 80 grey online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Watt & Veke Oslo 80 grey i kategorin Julstjärnor här hos oss.

Produktinformation

Julstjä;rna Oslo 80 Grå; Watt & Veke Oslo 80 grå; ä;r som en illustration av nordiska, kala bergstoppar - tills stjä;rnan tä;nds och den sprakar dramatiskt som en vintersolnedgå;ng. Oslo grå; ä;r handvikt i ett grå;tt halvtransparent papper.

Limmet i stjä;rnan ä;r anpassat fö;r det nordiska klimatet och gö;r att stjä;rnan hå;ller ihop trots skiftande vinterklimat. Dessutom levereras Oslo 80 grå; i en elegant lå;da fö;r hå;llbar fö;rvaring eller som presentask. .

Se gärna också

Julstjärna Classic

Vacker mä;ssingfä;rgad metallstjä;rna fö;r inomhusbruk. Stjä;rnan har fina detaljer och plats fö;r en ljuskä;lla.
Adventsstjä;rnan frå;n Star Trading sprider en hä;rlig julstä;mning i huset.
 

Denna julstjä;rna finns i må;nga hem sedan 25 å;r tillbaks i tiden. Den ä;r vä;lkä;nd och har blivit just en klassiker.
28 cm i diameter. Ljuskä;lla E14 max 25 W (ingå;r ej).
350 cm sladd med Europa-kontakt.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

1180

1180 (MCLXXX) var ett skottår som började en tisdag i den Julianska kalendern.

Grey

Grey är en engelskt efternamn som bland annat burits av en adelsätt, känd sedan 1200-talet. Jane Grey tillhörde en med Tudorätten besläktad ättegren, till vilken knöts värdigheten markis av Dorset 1475 och hertig av Suffolk 1551. Från en farbror till Jane Grey stammar ättegrenen Grey of Groby till vilken George Grey (1812–1898) hörde. General Charles Grey (1729–1807), som med utmärkelse deltog bland annat i sjuårskriget och nordamerikanska frihetskriget, blev 1801 baron Grey de Howick och 1806 Earl Grey. Han blev far till Charles Grey, 2:e earl Grey.