Sidan innehåller annonslänkar
Severin

Severin - Kaffekvarn

839 kr 780 kr-7%
Kontrollera pris

Läs mer och köp

Effektiv kaffekvarn från Severin med ställbar malningsstorlek vilket gör att du kan mala kaffebönor till traditionell kaffebryggare, perkolator och espressomaskin. Den här kvarnen är perfekt att ha hemma för att på ett enkelt sätt få njuta av färskmalet kaffe, dessutom doftar det väldigt gott när bönorna mals.

Kvarnbladen i rostfritt stål ger ett fint resultat varje gång. I uppsamlingsbehållaren ryms 100g malet kaffe och behållaren på toppen har plats för 150 g kaffebönor. Antalet koppar går att justera på kaffekvarnens framsida, upp till 10 koppar kan malas åt gången. Rengörs enkelt med den medföljande rengöringsborsten.

- Ställbar malningsgrad
- Maler kaffe för upp till 10 koppar
- Rymmer 100 g malet kaffe och 150 g kaffebönor


Beställ Severin - Kaffekvarn på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Severin - Kaffekvarn inom kategorin Kaffekvarnar.

Kategori: Kaffekvarnar
Artikelnummer: 134704
Visa fler

Från kunskapsbanken

Severin

Severin är ett mansnamn, som även används som efternamn. Det är en modernare variant av den äldre formen Severinus. Namnet är bildat av det latinska adjektivet severus - "allvarsam", "sträng". Namnet tillhör de ovanligaste i almanackan. 31 december 2009 fanns det totalt 855 personer i Sverige med namnet, varav endast 45 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 7 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn. Det är drygt 500 personer i Sverige som har det som efternamn. Namnsdag: 23 oktober i både Sverige och Norge (sedan 1986, då namnet återinfördes på sin ursprungliga plats efter att ha varit utan namnsdag hela 1900-talet) och i Finland, där det saknats mellan 1946 och 1971. Det finska motsvarande namnet, Severi har dock funnits på samma dag sedan medeltiden. Severin delar namnsdag med Sören, som är en dansk form av Severin.

Kaffekvarn

En kaffekvarn är en anordning för att mala rostade kaffebönor. Innan elektriciteten kom var kaffekvarnen helt och hållet manuell. Den bestod av en tratt där man hällde bönorna. I mitten satt en vev och den förde ner kaffebönorna i en kross längst ner i tratten. Det färdigmalda kaffet fångades upp under krossen i en liten låda. Med elektriciteten kom också eldrivna kaffekvarnar som istället för att krossa bönorna hackade sönder dem med knivar, som en mixer eller eldrivna kaffekvarnar som fungerar på samma sätt som de manuella med valsar. Då blev det också modernt att köpa färdigmalda kaffebönor och kaffekvarnen för hemmabruk föll i glömska.