Sidan innehåller annonslänkar
Severin

Severin - Severin Kaffekvarn / Kryddkvarn 150 W

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Kaffekvarn med knivar som även fungerar som kryddkvarn. Perfekt för den som enkelt vill kunna mala kaffebönor eller kryddor.

- Effekt 150 W
- Kapacitet 50 g
- Kniv i rostfritt stål
- Säkerhetsbrytare


Jämför produkt Severin - Severin Kaffekvarn / Kryddkvarn 150 W online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Severin - Severin Kaffekvarn / Kryddkvarn 150 W i kategorin Kaffekvarnar här hos oss.

Kategori: Kaffekvarnar
Artikelnummer: 134705
Visa fler

Från kunskapsbanken

Severin

Severin är ett mansnamn, som även används som efternamn. Det är en modernare variant av den äldre formen Severinus. Namnet är bildat av det latinska adjektivet severus - "allvarsam", "sträng". Namnet tillhör de ovanligaste i almanackan. 31 december 2009 fanns det totalt 855 personer i Sverige med namnet, varav endast 45 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 7 pojkar namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn. Det är drygt 500 personer i Sverige som har det som efternamn. Namnsdag: 23 oktober i både Sverige och Norge (sedan 1986, då namnet återinfördes på sin ursprungliga plats efter att ha varit utan namnsdag hela 1900-talet) och i Finland, där det saknats mellan 1946 och 1971. Det finska motsvarande namnet, Severi har dock funnits på samma dag sedan medeltiden. Severin delar namnsdag med Sören, som är en dansk form av Severin.

Kaffekvarn

En kaffekvarn är en anordning för att mala rostade kaffebönor. Innan elektriciteten kom var kaffekvarnen helt och hållet manuell. Den bestod av en tratt där man hällde bönorna. I mitten satt en vev och den förde ner kaffebönorna i en kross längst ner i tratten. Det färdigmalda kaffet fångades upp under krossen i en liten låda. Med elektriciteten kom också eldrivna kaffekvarnar som istället för att krossa bönorna hackade sönder dem med knivar, som en mixer eller eldrivna kaffekvarnar som fungerar på samma sätt som de manuella med valsar. Då blev det också modernt att köpa färdigmalda kaffebönor och kaffekvarnen för hemmabruk föll i glömska.

1150

1150 (MCL) var ett normalår som började en söndag i den Julianska kalendern.