Sidan innehåller annonslänkar

Vulkanus - VG2 Valnöt

-34%

Jämför produkt Vulkanus - VG2 Valnöt online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Vulkanus - VG2 Valnöt i kategorin Knivslipar här hos oss.

Produktinformation

Den marknadsledande knivslipen från Vulkanus är tillbaka med en ny design och förbättrad funktion. Med knivslipen kan du slipa allt mellan jaktknivar, sushiknivar, kockknivar och tandade brödknivar eller bryn.

Vulkanus är superenkel att använda, alla klarar av det, oavsett vilken vinkel du har på kniven så skadar den inte bladet eftersom den anpassar sig automatiskt, mellan 11-21 grader vinkel, efter kniven. Vulkanus design gör det lätt att slipa dina knivar, allt som krävs är lite koncentration och några få drag med bladet så får din slöa kniv en extremt vass egg utan varken hack eller repor.

Se gärna också

Satake - Våtsten 13000 GRIT

Med hjälp av en Satake Våtsten 13 000 GRIT blir din kniv riktigt vass.

Slipstenar från Satake är avsedda för reparation av skador i knivens egg och med hjälp av detta väldigt fina bryne blir eggen på din kniv riktigt vass.

Slipstenar graderas likt sandpapper i olika finhetsgrader, som kallas grit. Ju högre grit desto finare slipsten. Den här slipstenen är på 13 000 grit.

Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Denna japansk våtslipsten har en väldigt hög finhetsgrad på 13,000 grit och är avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa och för att få till extra bra skarphet och polering, speciellt för stålknivar.

Med hjälp av en våtsten slipar du din kniv till perfektion.
Blötlägg först stenen några minuter och se sen till att stenen är blöt under hela slipningen. Ta ett stadigt grepp om kniven och placera bladet diagonalt över stenen. Dra kniven över stenen i en rak rörelse fram och tillbaka tills du fått önskad skärpa.
Använd först en grov sten på till exempel 240 grit för att göra den grova slipningen av kniven och slipa sen med denna finare Satake Våtslipsten för att få till skärpan på eggen.

Vill du veta mer hur du slipar dina knivar med hjälp av slipstenar så kan du se denna instruktionsvideo från Knivakademin
https://www.youtube.com/watch?v=U_Oj1Os6aTg

Anledningen till att du bör vässa dina knivar med jämna mellanrum är förutom att det underlättar matlagningen att en vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

Kombinera gärna denna våtslipsten från Satake som har en väldigt hög finhetsgrad på 13.000 grit med dels en grövre Satake slipsten på till exempel 240 Grit som ger en grundslipning och även ett gummiunderlag som stöd till slipstenarna vilket förenklar hantverket.
Både Satake Gummiunderlag och Satake Våtsten 240 Grit finns även de att köpa på Cervera!

Läs mer