Sidan innehåller annonslänkar
Aqvia

AGA Kolsyrepatron

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ AGA Kolsyrepatron på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten AGA Kolsyrepatron inom kategorin Kolsyremaskiner.

Kategori: Kolsyremaskiner
Artikelnummer: AGA-117123
Visa fler

Från kunskapsbanken

Aga

Aga är kroppslig bestraffning i uppfostrande syfte. Kroppsstraff som påföljd för brott utdömt av domstol benämns dock inte som aga. Exempel på former av aga inkluderar följande: Barnaga - vuxnas, (i de flesta fall föräldrars), kroppsliga bestraffning av barn. Skolaga - skolpersonalens kroppsliga bestraffning av elever. Husaga - husbondens, husfaderns och husmoderns kroppsliga bestraffning av hushållsarbetare. Hustruaga - en mans kroppsliga bestraffning av sin hustru.Generellt gäller att acceptansen för aga gradvis minskat över hela världen. Hustruaga började fasas ut i Europa under 1600-talet medan detsamma skedde för husaga under mitten av 1800-talet. Skolaga började förbjudas under senare delen av 1800-talet men är fortfarande förekommande i flera länder. Barnaga började först under andra hälften av 1900-talet att förbjudas i ett flertal länder varav första landet var Sverige 1966.

Kolsyrepatron

En kolsyrepatron är en behållare som innehåller komprimerad gas (kolsyra) och används vanligen för att göra kolsyrade drycker i maskiner för kolsyrning, exempelvis i en sodastream.Det finns även en variant av kolsyrepatron som används vid bruk av gasdrivna vapen, såsom Airsoft och Paintball. Patronen innehåller kolsyra som är förvarad under högt tryck. Detta gör att skotten som avfyras från vapnen får en högre utgångshastighet än de från vapen som inte är gasdrivna.