Sidan innehåller annonslänkar
Aqvia

Aqvia PET flaske sort 1 liter

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Aqvia PET flaske sort 1 liter på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Aqvia PET flaske sort 1 liter inom kategorin Kolsyremaskiner.

Kategori: Kolsyremaskiner
Artikelnummer: AGA-329503
Visa fler

Från kunskapsbanken

Grillspett

Grillspett är en spetsig stång som används för att trä upp matbitar på i samband med grillning. Grillspettet kan antingen användas enbart i själva matlagningen, eller så serveras den grillade maten på sitt grillspett och blir en maträtt i sig själv. I det senare fallet innehåller spettet ofta flera olika ingredienser. Exempel på mat som kan finnas på ett grillspett är bitar av nötkött, fläskkött, korv, kyckling, lök, majskolvar, paprika, med mera. Själva grillspetten kan vara gjorda av metall eller trä. Grillspett av metall är i allmänhet avsedda att återanvändas efter diskning, medan träspetten är engångsartiklar.

Sort

Sort, kultivar, kultursort eller namnsort är begrepp inom botaniken. Sort är den i Sverige vanligast använda termen för den internationella termen cultivar (kultivar på svenska). Inom taxonomin används bland annat förkortningen cv. Termen betecknar en odlad växt som i ett eller flera avseenden klart avviker från växter av samma art eller hybrid. Efter förökning behåller sorten de särskiljande karaktärerna eller egenskaperna. En sort består vanligen av en klon eller renodlade fröserier (ettåriga växter). En sort av en ren art (ej hybrid) kallas också urvalsform. Klonsorter förökas vegetativt. Frösorter förökas med frö från utvalda eller inavlade föräldrar. Termen fk ("frökälla") används ibland i Norden. Den används för plantor från en bestämd frökälla som ger enhetlig, arttypisk avkomma. Termen accepteras inte av ICNCP, men kan i vissa fall likställas med sortnamn. Namnsättning av sorter regleras av International Code of Nomenclature for Cultivated Plants, ICNCP. Syftet med regelverket är att skapa en stabil metod för namngivning av odlade växter. Detta för att undvika sortnamn som skapar förvirring, eller har sin grund i rena felaktigheter. Reglerna är också till för att skilja mellan namnen på vilda växter och de kulturodlade växterna i trädgårdar och krukor, eftersom det finns helt olika behov av namn på vildväxande plantor och för dem i odling. Till skillnad International Code of Nomenclature for algae, fungi, and plants som reglerar de vetenskapliga namnen, utgör ICNCP:s regelverk inte någon lag inom taxonomin, utan ska ses som en rekommendation. International Cultivar Registration Authorities (ICRAs) är samordnande organ för de olika organisationer som ansvarar för registrering av sorter.

10

10 (X) var ett normalår som började en onsdag i den julianska kalendern.

Liter

Liter, förkortat l, L eller ℓ, är en metrisk volymenhet som är definierad som ett specialnamn för en kubikdecimeter (dm3). I det internationella måttenhetssystemet är liter inte en strikt SI-enhet, utan räknas som en tilläggsenhet. SI-enheten för volym är istället kubikmeter (m3). Liter kan dock ändå användas tillsammans med vissa SI-prefix. 1 liter vatten med temperaturen 3,98 grader Celsius väger nästan exakt 1 kg (eller 0,999 973 kg vid atmosfärstryck). Liter betecknas med den gemena bokstaven l, men eftersom denna ofta förväxlas med siffran 1 godkänns sedan 1979 inom vissa områden – bland annat medicinsk vetenskap – även användandet av versalt L, trots att detta bruk går emot SI-konventionen att endast använda versaler för enheter baserade på egennamn. Det är även vanligt att använda ℓ (gemena L i skrivstil, Unicode U+2113) för att lättare skilja förkortningen av enheten från siffran 1, men bara när liter är utan prefix.