Sidan innehåller annonslänkar
Bosch

Bosch KIR81AFE0

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Kylskåp KIR81AFE0 Bosch
Integrerat skåpKIR81AFE0 är ett integrerat kylskåp som kan anpassas för att passa in i ditt kök. Byggs in med egen luckfront (ingår ej).
VitaFreshKIR81AFE0 ger optimala förvaringsförhållanden...


Jämför produkt Bosch KIR81AFE0 online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Bosch KIR81AFE0 i kategorin Kyl frys inbyggnad här hos oss.

Kategori: Kyl frys inbyggnad
Artikelnummer: 116179
Visa fler

Från kunskapsbanken

Kylskåp

Ett kylskåp är en hushållsapparat som används för att kyla livsmedel, läkemedel och andra varor till temperaturer mellan 0 °C och 8 °C. Kylskåp räknas som en vitvara. Moderna kylskåp använder en kompressorvärmepump för att föra bort värmen från skåpet. Innan elektriska kylskåp infördes användes isskåp.

Frys

En frys, frysbox eller ett frysskåp, är en teknisk apparat som används för att frysa livsmedel och andra varor till temperaturer under noll grader Celsius. För långtidsförvaring (djupfrysning) av mat rekommenderas -18 °C eller kallare i frysen. Mycket lägre temperaturer i frysen ger en ökad energiförbrukning utan att signifikant förbättra matvarornas hållbarhet. Kylan dödar inte skadliga mikrober men bromsar deras reproduktionstakt, vilket förlänger matvarornas hållbarhet. Känsliga varor får så småningom försämrad smak och blir efter mycket lång tid olämpliga för förtäring. Moderna frysar använder en värmepump för att transportera ut värmen från skåpet. Även före värmepumpen har det funnits lösningar för att kyla matvaror. Genom att förvara is i en jordkällare kunde man hålla en stabilt låg temperatur där man förvarade matvaror. Även utan is håller sig i svenskt klimat temperaturen i en välbyggd jordkällare omkring +13 °C året runt.