Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Vilda black


Jämför produkt Watt & Veke Vilda black online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Watt & Veke Vilda black i kategorin Lampskärmar här hos oss.

Produktinformation

Lampskä;rm Vilda frå;n Watt & VekeVilda ä;r en annorlunda taklampa gjord avsvartfä;rgat papperssnö;re. Ostyriga former tyglade av en fasettstruktur som bö;ljar kring lampan i vå;gor.Taklampan har en stark karaktä;r vilket gö;r att den definitivt kommer stå; ut som en unik inredningsdetalj bland den ö;vriga inredningen.Till taklampa Vilda behö;ver du ett takupphä;ng och en ljuskä;lla med E27 sockel.Vä;lj en klar ljuskä;lla så; skapas ett vackert skuggspel i rummet. .

Se gärna också

PR Home Oval Lin Offwhite 25cm

Lampskä;rm Oval Lin Offwhite 25 cm PR Home

Klassisk lampskä;rm
Oval lampskä;rm frå;n PR Home ä;r en enkel lampskä;rm med en klassisk form. Hä;r i ett hä;rligt tyg av lin.

Storlek
Oval Lin Offwhite ä;r 17,5 cm hö;g, 24,5 cm bred och 17 cm djup.

Klofä;ste
Lampskä;rmen ä;r fö;rsedd med ett klofä;ste, vilket du fä;ster på; glö;dlampan.

Varianter
Du kan vä;lja mellan en mä;ngd olika fä;rger och storlekar.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Black

Black kan syfta på: Black (hästfärg) – en hästfärg Familjen Black – familj från Harry Potter-världen Sensation Black – ett dansevenemang Black – HTML-färgnamn på färgen svart Black – artistnamnet för den brittiske musikern Colin Vearncombe