Kategorier från Bonnier Fakta

Böcker från Bonnier Fakta

8 Produkter
Sortera

Bonnier Fakta - Alkoholfritt till maten

Att välja alkoholfritt ligger i tiden, och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt i butikerna. Men fortfarande står många av oss rådvilla när det gäller att kombinera drycken med mat. Vatten, äppelmust eller möjligen alkoholfri öl är nog de alternativ de flesta oss slutligen väljer. Men när man bjuder på middag känns de kanske inte så spännande som ett väl valt vin, och är de verkligen den perfekta kombinationen alla gånger? Vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad och alkoholfritt öl och vin - allt har en plats på middagsbordet om du bara vet vilken dryck du ska välja till vilken sorts mat, och i Alkoholfritt till maten hjälper Richard Man dig att välja rätt.
I denna drinkbok finns allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten, pressa färsk frukt eller bygger genom att utgå från butikens alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid. Här finns inga pekpinnar, bara massor av inspiration. Huvudsaken är att det blir gott, för som Richard säger: "Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Så enkelt."

Bonnier Fakta - The New Green Protein

Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The New Green Protein är en handbok och kokbok av Therese Elgquist för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen - framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen?

Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept - frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?

Bonnier Fakta - Godare Glass

Gudomligt god glass utan någon maskin och på några få ingredienser. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och sedan sköter frysen resten. Det kan inte vara lättare att få till en härlig, krämig glass med mycket smak! Camilla är känd för att kombinera och förädla recept på ett fantasifullt sätt. Vad sägs om till exempel hallongrottsglass, kanelbulleglass eller citronmaräng-pinnglass? Eller kanske glassrulltårta, smoothie-pinnglass, glasspaj eller mjukglass? Många av kokbokens 62 recept kan göras veganska eller glutenfria. Här finns dessutom flera recept på lite hälsosammare glass, så kallad nicecream, som kokosglass och sötpotatisglass. Ett av många spännande tillbehör i boken är ätbara churros-skålar att servera i. Testa, njut och gör det gärna året runt!

Bonnier Fakta - Flera Fingrar Gröna

Sugen på att börja odla dina egna grödor, men lite osäker på hur? Det är inte svårt när du har denna vackert illustrerade handbok till din hjälp. I Flera fingrar gröna finns nämligen all hjälp du behöver för att lyckas – från frö till skörd – och du får tips på hur du kan få ut det mesta av dina odlingar, oavsett om du odlar på en fönsterbräda, i ett växthus, i pallkrage eller på friland. I boken presenteras 36 olika grödor och med pedagogiska instruktioner förklarar författarna, steg för steg, hur du går till väga för att skapa de bästa förutsättningarna för varje gröda. Resultatet är lycka och stolthet i växtform! Här finns även tips om fröer, växtsorter, jord- och gödseltyper. Och inte minst får du läsa om hur du planerar ditt odlande för att kunna skörda året om.
Även erfarna odlare har mycket här att hämta i form av problemlösningar och tips för att förbättra och öka skördarna.

Flera fingrar gröna är är uppföljaren till Alla fingrar gröna, upplägget i denna nya bok är i princip detsamma som i den förra, men med andra spännande grödor, som till exempel sötpotatis, rotpersilja, melon, kailaan och ramslök.

Bonnier Fakta - Närmare Naturen

Det är i naturen det händer! Närmare naturen är en populärvetenskaplig bok om varför vi mår bra av att vistas därute; bland träden och fåglarna, i solen, vid vattnet och utsikterna. Bekymmer och stress blir mindre tunga om vi går ut ur människobubblan och in i det där större levande sammanhanget. Efter snart fyrtio år av forskning i ämnet har naturens förmåga att göra oss friskare, gladare, lugnare och smartare blivit erkänd på allvar. Att närhet till naturen också kan bygga trygghet och existentiellt fotfäste pratas det inte lika mycket om. Det vill Åsa och Mats Ottosson ändra på.

"Det här är en riktigt fin bok – välskriven och mycket tänkvärd. Åsa och Mats Ottosson sätter forskningen som en bakgrund för att med resultatens hjälp fokusera på något som idag är så bortglömt och försummat; naturvistelsen och naturnärvaron. Det vardagliga och existentiella som, trots att många slarvar med det, ändå är så viktigt i våra liv.”
Patrik Grahn, professor i landskapsarkitektur vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp

Bonnier Fakta - Skörda, Lagra, Laga

I Farbrors Gröns nya handbok finns svaren på frågorna man ställer sig när man står där vid sitt dignande grönsaksland och känner sig osäker. För när är det egentligen dags att plocka, gräva upp och skära av? Och vad gör man med allt som man med så mycket möda och kärlek har odlat fram? Vad kan man laga? Hur kan man lagra? Och hur syrar, torkar eller lägger man in? "Skörda, Lagra, Laga" är både en trädgårdsbok med erfarna råd från mästerodlarduon Johannes Wätterbäck och Theres Lundén och en kokbok med deras bästa recept, en oslagbar kombination för alla som odlar ätbart.

Bonnier Fakta - Det Vilda Köket

"Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.
Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta och mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.

Så plocka in det vilda i ditt kök och blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.

Bonnier Fakta - Klassiska Rätter på Veganskt Vis

Hållbara recept på maten du inte kan vara utan, detta är boken som bjuder på veganska versioner av favoriträtter från hela världen. Drömmen att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren är med denna kokbok i ditt hem uppfylld. Gustav Johansson har samlat sina bästa recept på allt från köttbullar, pasta pesto, och fish ’n’ chips till tikka masala, thailändsk curry och bouillabaise. Du får också massor av smarta tips på hur du kommer igång med att laga vegomat, vad du kan använda för alternativa råvaror och framförallt hur du gör maten helt fantastiskt god.
Gustav Johansson driver bloggen "Jävligt gott", som är Sveriges största veganska matblogg. Med den vill han inspirera andra till att laga mer veganskt genom att visa hur enkelt det kan vara, hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra.

Böcker

Välkommen att fynda i kategorin Böcker, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Böcker. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Böcker går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.

Böcker från andra varumärken

Här listas även andra varumärken inom kategorin Böcker.

Upp till 50% rabatt
CALAZO - Kokbok för Friluftskockar

Böcker från CALAZO

Visa produkter inom Böcker från CALAZO.
Upp till 50% rabatt
Gawell Förlag - Snowfood

Böcker från Gawell Förlag

Utforska allt inom Böcker från Gawell Förlag.
Upp till 25% rabatt
Natur & Kultur - Ovanliga matsvampar

Böcker från Natur & Kultur

Här har vi samlat Böcker från Natur & Kultur.
© Vitvaror24.se 2023