Satake - Satake Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

Köp Grönsaksknivar från Satake

Här finns Grönsaksknivar från Satake. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Satake på sidan nedan. Här finns det produkter inom Grönsaksknivar att läsa mer om.

Satake - Satake Ame Kiritsuke 23 cm

Snygga Ame Kiritsuke, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 23 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad "Ame" betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. En mångsidig, vacker kniv som framförallt används för att skära fisk, kött och att hacka grönsaker – något som knivens unika design lämpar sig väl för. Kiritsukekniven återfinns hos de flesta professionella japanska kockar och har en självklar plats i köket hos den knivintresserade.

Gå vidare

Satake - Satake Houcho Grönsakshacka 17 cm

Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna grönsakshacka har en vacker design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.

Gå vidare

Satake - Satake Kuro Chopper 18 cm

Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Satake Kuro Kiritsuke 23 cm

Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Satake Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design. Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare