Satake - Våtsten 3000 Grit

Köp Knivslipar från Satake

Här finns Knivslipar från Satake. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Satake på sidan nedan. Här finns det produkter inom Knivslipar att läsa mer om.

Satake - Gummiunderlag till Slipsten

Ett gummiunderlag och hållare för slipstenar från Satake.

Denna hållare är avsedd för slipstenar och våtstenar som används för att för hand slipa knivar.

Med hjälp av en våtsten slipar du din kniv till perfektion.

Anledningen till att du bör vässa dina knivar med jämna mellanrum är att en vass egg ger godare och nyttigare mat förutom att det underlättar din matlagning.

en.Denna slipstenshållare från Satake är justerbar och passar all våtsten och slipsten från Satake och även liknande produkter från de flesta andra varumärken. Slipstenarna justeras enkelt på plats på slipstenshållaren med hjälp av skruvar

Cervera säljer även våtstenar i olika grit (grovhet), från Satake Våtsten 240 Grit för grovslipning av knivar upp till Satake Våtsten 13000 Grit för finslipning av kniveggar.

Gå vidare

Satake - Satake Slipsten Kombo 1000/3000 grit

Våtslip från Satake som ger knivens ordentlig skärpa. Slipstenen är en kombinationssten med 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra. Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Satake Våtsten 1200 Grit

Mellangrov våtslip från Satake, avsedd som ger kniven skärpa. Slipen bör användas i kombination med en sten på minst 3000 grit för att skärpan ska bli riktigt fin. Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här slipstenen är på 1200 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Satake Våtsten 240 Grit

Grov våtslip från Satake, avsedd för reparation av skador i knivens egg. Slipstenen ger en grundslipning, men för att få eggen vass behöver du ett finare bryne. Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här är den grövsta slipstenen på 240 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Satake Våtsten 3000 Grit

Fin våtslip från Satake, avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa. Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här slipstenen är på 3000 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Slipsten Kombo 1000/3000 grit

Våtslip från Satake som ger knivens ordentlig skärpa. Slipstenen är en kombinationssten med 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra.

Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Våtsten 10000 Grit

Med hjälp av en Satake Våtsten 10 000 GRIT blir din kniv riktigt vass.

japansk våtslipstenSlipstenar från Satake är avsedda för reparation av skador i knivens egg och med hjälp av detta finare bryne blir eggen på din kniv riktigt vass.

Slipstenar graderas likt sandpapper i olika finhetsgrader, som kallas grit. Ju högre grit desto finare slipsten. Den här slipstenen är på 10 000 grit.

Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Denna japansk våtslipsten har en väldigt hög finhetsgrad på 10,000 grit och är avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa och för att få till extra bra skarphet och polering, speciellt för stålknivar.

Med hjälp av en våtsten slipar du din kniv till perfektion.
Blötlägg först stenen några minuter och se sen till att stenen är blöt under hela slipningen. Ta ett stadigt grepp om kniven och placera bladet diagonalt över stenen. Dra kniven över stenen i en rak rörelse fram och tillbaka tills du fått önskad skärpa.
Använd först en grov sten på till exempel 240 grit för att göra den grova slipningen av kniven och slipa sen med denna finare Satake Våtslipsten för att få till skärpan på eggen.

Vill du veta mer hur du slipar dina knivar med hjälp av slipstenar så kan du se denna instruktionsvideo från Knivakademin
https://www.youtube.com/watch?v=U_Oj1Os6aTg

Anledningen till att du bör vässa dina knivar med jämna mellanrum förutom att det underlättar matlagningen är att en vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

Kombinera gärna denna våtslipsten från Satake som har en väldigt hög finhetsgrad på 10.000 grit med dels en grövre Satake slipsten på till exempel 240 Grit som ger en grundslipning och även ett gummiunderlag som stöd till slipstenarna vilket förenklar hantverket.
Både Satake Gummiunderlag och Satake Våtsten 240 Grit finns även de att köpa på Cervera!

Gå vidare

Satake - Våtsten 1200 Grit

Mellangrov våtslip från Satake, avsedd som ger kniven skärpa. Slipen bör användas i kombination med en sten på minst 3000 grit för att skärpan ska bli riktigt fin.

Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här slipstenen är på 1200 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Våtsten 13000 GRIT

Med hjälp av en Satake Våtsten 13 000 GRIT blir din kniv riktigt vass.

Slipstenar från Satake är avsedda för reparation av skador i knivens egg och med hjälp av detta väldigt fina bryne blir eggen på din kniv riktigt vass.

Slipstenar graderas likt sandpapper i olika finhetsgrader, som kallas grit. Ju högre grit desto finare slipsten. Den här slipstenen är på 13 000 grit.

Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Denna japansk våtslipsten har en väldigt hög finhetsgrad på 13,000 grit och är avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa och för att få till extra bra skarphet och polering, speciellt för stålknivar.

Med hjälp av en våtsten slipar du din kniv till perfektion.
Blötlägg först stenen några minuter och se sen till att stenen är blöt under hela slipningen. Ta ett stadigt grepp om kniven och placera bladet diagonalt över stenen. Dra kniven över stenen i en rak rörelse fram och tillbaka tills du fått önskad skärpa.
Använd först en grov sten på till exempel 240 grit för att göra den grova slipningen av kniven och slipa sen med denna finare Satake Våtslipsten för att få till skärpan på eggen.

Vill du veta mer hur du slipar dina knivar med hjälp av slipstenar så kan du se denna instruktionsvideo från Knivakademin
https://www.youtube.com/watch?v=U_Oj1Os6aTg

Anledningen till att du bör vässa dina knivar med jämna mellanrum är förutom att det underlättar matlagningen att en vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

Kombinera gärna denna våtslipsten från Satake som har en väldigt hög finhetsgrad på 13.000 grit med dels en grövre Satake slipsten på till exempel 240 Grit som ger en grundslipning och även ett gummiunderlag som stöd till slipstenarna vilket förenklar hantverket.
Både Satake Gummiunderlag och Satake Våtsten 240 Grit finns även de att köpa på Cervera!

Gå vidare

Satake - Våtsten 240 Grit

Grov våtslip från Satake, avsedd för reparation av skador i knivens egg. Slipstenen ger en grundslipning, men för att få eggen vass behöver du ett finare bryne.

Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här är den grövsta slipstenen på 240 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare

Satake - Våtsten 3000 Grit

Fin våtslip från Satake, avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa.

Slipstenar graderas i olika grit, dvs finhetsgrader. Ju högre grit desto finare slipsten. Det här slipstenen är på 3000 grit. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Gå vidare