Satake - Satake Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ

Köp Kockknivar från Satake

Här finns Kockknivar från Satake. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Satake på sidan nedan. Här finns det produkter inom Kockknivar att läsa mer om.

Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm

Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken.

Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.

Gå vidare

Satake - Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ

En stilren och allround köttkniv från Satake.

Denna Satake Houcho Köttkniv har ett 17 cm långt blad tillverkat av högkvalitativt rostfritt kolstål.
Houcho betyder kniv på japanska och denna typ av knivar är väldigt vanliga i japanska hushåll.
Den japanska kockkniven skär, hackar och skivar kött, grönsaker och andra råvaror för din matlagning med högsta precision.

Allroundkniven har ett handtag som är tillverkat av magnoliaträ vilket gör att du får ett väldigt skönt grepp om kniven.

Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.

Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker och stilren kökskniv!

Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.

Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker kökskniv!

Gå vidare

Satake - Satake Ame Kockkniv 21 cm

Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad "Ame" betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.

Gå vidare