Bonnier Fakta - Vildvuxet

Köp Kokböcker från Bonnier Fakta

Här finns Kokböcker från Bonnier Fakta. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Bonnier Fakta på sidan nedan. Här finns det produkter inom Kokböcker att läsa mer om.

Bonnier Fakta - Alkoholfritt till maten

Att välja alkoholfritt ligger i tiden, och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt i butikerna. Men fortfarande står många av oss rådvilla när det gäller att kombinera drycken med mat. Vatten, äppelmust eller möjligen alkoholfri öl är nog de alternativ de flesta oss slutligen väljer. Men när man bjuder på middag känns de kanske inte så spännande som ett väl valt vin, och är de verkligen den perfekta kombinationen alla gånger? Vatten, juice och must, te, kombucha, lemonad och alkoholfritt öl och vin - allt har en plats på middagsbordet om du bara vet vilken dryck du ska välja till vilken sorts mat, och i Alkoholfritt till maten hjälper Richard Man dig att välja rätt. I denna drinkbok finns allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten, pressa färsk frukt eller bygger genom att utgå från butikens alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid. Här finns inga pekpinnar, bara massor av inspiration. Huvudsaken är att det blir gott, för som Richard säger "Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Så enkelt."

Gå vidare

Bonnier Fakta - Äta Vilda Växter

Den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren presenterar 33 vilda, ätliga och vanliga örter, blommor och bär i denna hand- och kokbok. Den är till viss del baserad på hennes förra uppskattade bok men kompletterad med nya växter och recept – och i ett format perfekt för att ta med ut i naturen och använda på plats. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar, så att du lätt kan plocka rätt. Så kliv ut i skogen och in de vilda växternas värld. Letar du efter en rolig present, är du själv sugen på att prova något nytt? Kanske vill du bygga på dina redan befintliga kunskaper i denna form av matlagning? Oavsett hjälper Lisen dig i denna bok att plocka rätt och bli mätt!

Gå vidare

Bonnier Fakta - Baka i Långpanna Deluxe

Sveriges bakdrottning Frida Skattberg är tillbaka med en ny kokbok. Den här gången bjuder hon på recept för enkla bakverk till många och allt bakas i långpanna! Här finns klassiker som kärleksmums och rulltårta uppdaterade deluxe men också bakverken du kanske inte visste att du kan göra i långpanna. Vad sägs till exempel om chokladbiskvier, vaniljhjärtan eller prinsesstårta?

Gå vidare

Bonnier Fakta - Baka utan ugn, Danskt band

No bake = baka utan ugn. Ett roligt och annorlunda sätt att baka som ger ett förbluffande gott resultat! Camilla Hamid insåg redan som tioåring att det mesta går att baka utan ugn – bara man vågar testa.I sin kokbok visar hon att det verkligen är sant, recept på alltifrån tårtor och bakelser till pajer och småkakor – helt utan omvägen via ugnen. Och det bästa av allt? Det smakar himmelskt gott!

Gå vidare

Bonnier Fakta - Blåbärssnår, Äppelskrutt och Rabarberskugga

»Jag vill att mina recept ska framkalla känslor, dofter och minnen. Det ploppande ljudet från en rabarberstjälk som dras upp ur jorden. Texturen hos ett solmoget hallon som man plockar från busken och stoppar direkt i munnen. Doften av blommande syrener. Jag vill baka, jag vill se allt det fina i naturen och jag vill få andra att se det jag ser och känna de smaker som naturen rymmer.« Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga är inte bara en egensinnig och glädjesprudlande kokbok, det är lika mycket en berättelse om känslor, hållbarhet och om att leva i samklang med naturen. Det är en bok om att jorden är något vi lånar, om tillfredsställelsen att göra något med händerna för att förstå och se det vackra i det vi har omkring oss. My Feldt är den klarast lysande stjärnan inom den svenska bakvärlden och människor vallfärdar till Feldts bageri som hon driver tillsammans med Johan Feldt i Halmstad. My har ett imponerande cv bakom sig, och år 2017 tilldelades hon det prestigefyllda Svenska gastronomipriset med motiveringen »Årets vinnare är både relevant, modig och en sjuhelsikes bak- och matlagare«. Det här är hennes första bok och här har hon samlat över sjuttio recept på allt från pajer, tarteletter och bullar till småkakor, saft och kola.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Det Vilda Köket

"Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer. Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta och mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt. Så plocka in det vilda i ditt kök och blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Flera Fingrar Gröna

Sugen på att börja odla dina egna grödor, men lite osäker på hur? Det är inte svårt när du har denna vackert illustrerade handbok till din hjälp. I Flera fingrar gröna finns nämligen all hjälp du behöver för att lyckas – från frö till skörd – och du får tips på hur du kan få ut det mesta av dina odlingar, oavsett om du odlar på en fönsterbräda, i ett växthus, i pallkrage eller på friland. I boken presenteras 36 olika grödor och med pedagogiska instruktioner förklarar författarna, steg för steg, hur du går till väga för att skapa de bästa förutsättningarna för varje gröda. Resultatet är lycka och stolthet i växtform! Här finns även tips om fröer, växtsorter, jord- och gödseltyper. Och inte minst får du läsa om hur du planerar ditt odlande för att kunna skörda året om. Även erfarna odlare har mycket här att hämta i form av problemlösningar och tips för att förbättra och öka skördarna. Flera fingrar gröna är är uppföljaren till Alla fingrar gröna, upplägget i denna nya bok är i princip detsamma som i den förra, men med andra spännande grödor, som till exempel sötpotatis, rotpersilja, melon, kailaan och ramslök.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Godare Glass

Gudomligt god glass utan någon maskin och på några få ingredienser. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och sedan sköter frysen resten. Det kan inte vara lättare att få till en härlig, krämig glass med mycket smak! Camilla är känd för att kombinera och förädla recept på ett fantasifullt sätt. Vad sägs om till exempel hallongrottsglass, kanelbulleglass eller citronmaräng-pinnglass? Eller kanske glassrulltårta, smoothie-pinnglass, glasspaj eller mjukglass? Många av kokbokens 62 recept kan göras veganska eller glutenfria. Här finns dessutom flera recept på lite hälsosammare glass, så kallad nicecream, som kokosglass och sötpotatisglass. Ett av många spännande tillbehör i boken är ätbara churros-skålar att servera i. Testa, njut och gör det gärna året runt!

Gå vidare

Bonnier Fakta - Grönsaker A-Ö

Klassiska rätter möter det moderna, gröna köket. Vår främste gröna kock, Paul Svensson, kommer äntligen med sin stora bok om grönsaker. Med över 500 recept fördelade på 32 kapitel är det här en riktig grönsaksbibel. Du får lära dig allt som är värt att veta om grönsaker och hur du tillagar dem. Grönsak för grönsak, från A till Ö, presenteras i intressanta och lärorika texter, kryddade med unika råvarufakta. Ledorden är hållbarhet och närodlat, liksom vikten av att minska matsvinnet och därmed använda grönsakens alla delar. Zero waste i köket är en självklarhet, så ingen blast i soptunnan mer! Boken är för alla som älskar grönsaker, utan att för den skull behöver vara vegetarian. Här lär du dig att få ut maximal smak ur varje grönsak men du introduceras också för en del oväntade och spännande smakkombinationer. Tendensen i dag är mer grönt och mindre kött och då fyller en gedigen kokbok som den här ett viktigt behov, lika användbar till vardag som till fest.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Klassiska Rätter på Veganskt Vis

Hållbara recept på maten du inte kan vara utan, detta är boken som bjuder på veganska versioner av favoriträtter från hela världen. Drömmen att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren är med denna kokbok i ditt hem uppfylld. Gustav Johansson har samlat sina bästa recept på allt från köttbullar, pasta pesto, och fish ’n’ chips till tikka masala, thailändsk curry och bouillabaise. Du får också massor av smarta tips på hur du kommer igång med att laga vegomat, vad du kan använda för alternativa råvaror och framförallt hur du gör maten helt fantastiskt god. Gustav Johansson driver bloggen "Jävligt gott", som är Sveriges största veganska matblogg. Med den vill han inspirera andra till att laga mer veganskt genom att visa hur enkelt det kan vara, hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Kokbok för Grå Dagar

Mathias Dahlgren visar oss att det behöver inte vara tråkigt bara för att det är vardag. I den här boken utmanar han med recept och inspiration för matlagning utanför tallriksmodellens kanter. Främst förser han oss med de oöverträffade tipsen för att äta gott varje dag men även strategier för hur vi kan minska vårt klimatavtryck och göra smarta goda matlådor. Det här är kokboken för dig som vill lyckas med att få en grå måndag vid spisen att kännas som en solig söndag, eller med andra ord, en kokbok för alla.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Konsten att elda

I boken "Konsten att Elda" delar eld- och överlevnadsexperten Mattias Norberg med sig av sin detaljerade kunskap om allt från att välja rätt ved och tillverka fiffiga tändmaterial, till hur du får igång en perfekt brasa, även när veden är sur, vinden viner och tändstickorna är kvar hemma. Boken lär dig allt om att göra upp eld utomhus. Boken är rikt illustrerad med bilder som steg för steg lär ut såväl moderna som uråldriga eldningstekniker. Boken berättar också om människans långa och nära relation till elden och ger även den vetenskapliga förklaringen till eldens innersta väsen och beskriver vilka faktorer som avgör om du ska få fyr. Inget lämnas åt slumpen i denna unika och fascinerande berättelse om konsten att elda!

Gå vidare

Bonnier Fakta - Mat på en Plåt

Om du är ute efter mångsidig kokbok med många gröna recept och inspiration för enkel matlagning passar den här boken perfekt i ditt kök. Upplägget att laga allt på en plåt är perfekt för dig som vill spara tid under vardagen eller prova nya rätter under helgen. Recepten präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen. I boken finns recept på bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, pizza med olika fyllningar och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm?

Gå vidare

Bonnier Fakta - Närmare Naturen

Det är i naturen det händer! Närmare naturen är en populärvetenskaplig bok om varför vi mår bra av att vistas därute; bland träden och fåglarna, i solen, vid vattnet och utsikterna. Bekymmer och stress blir mindre tunga om vi går ut ur människobubblan och in i det där större levande sammanhanget. Efter snart fyrtio år av forskning i ämnet har naturens förmåga att göra oss friskare, gladare, lugnare och smartare blivit erkänd på allvar. Att närhet till naturen också kan bygga trygghet och existentiellt fotfäste pratas det inte lika mycket om. Det vill Åsa och Mats Ottosson ändra på. "Det här är en riktigt fin bok – välskriven och mycket tänkvärd. Åsa och Mats Ottosson sätter forskningen som en bakgrund för att med resultatens hjälp fokusera på något som idag är så bortglömt och försummat; naturvistelsen och naturnärvaron. Det vardagliga och existentiella som, trots att många slarvar med det, ändå är så viktigt i våra liv.” Patrik Grahn, professor i landskapsarkitektur vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp

Gå vidare

Bonnier Fakta - Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små. Här finns enkla, klassiska råd om hur man blir en matlådsmästare eller minskar reklamhögen i hallen. Boken rymmer också tips om större projekt, till exempel om hur man anlägger en damm eller bygger ett Svanen-märkt hus. Många tips är spännande och nya, vad sägs till exempel om att anlägga en bokashi-kompost eller inrätta en kapselgarderob? Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Rädda Maten!

Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!

Gå vidare

Bonnier Fakta - Rullrån och Tankebrus

Vi äter när vi firar, vi äter när vi sörjer och vi äter när vi har tråkigt. Den här bakboken är för dig som är lycklig, ledsen, arg, avundsjuk och allt däremellan. Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en receptsamling. Kokboken innehåller över 60 recept på allt från tårtor, bullar och småkakor till kola, saft och praliner. My Feldt, den poetiska, ekologiska och passionerade konditorn från Halmstad ger oss en bak-, smak- och läsupplevelse utöver det vanliga.

Gå vidare

Bonnier Fakta - The New Green Protein

Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The New Green Protein är en handbok och kokbok av Therese Elgquist för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen - framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen? Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept - frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?

Gå vidare

Bonnier Fakta - Vegansk Husmanskost

Vill du prova på något nytt eller har du redan erfarenhet av vegansk mat? Oavsett kommer du ha nytta av den här inspirerande och lärorika kokboken. I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan laga både rätterna vi känner igen från barndomen och moderna klassiker på ett nytt sätt. Rätterna bygger helt på växtbaserade råvaror som du lär dig hur du bäst använder för att få till rätt textur och mest smak. Och framförallt, det blir riktigt gott! Gustav Johansson driver bloggen "Jävligt gott", som är Sveriges största veganska matblogg. Med den vill han inspirera andra till att laga mer veganskt genom att visa hur enkelt det kan vara, hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra.

Gå vidare

Bonnier Fakta - Vildvuxet

Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser med hjälp av denna hand- och kokbok. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer. Med Vildvuxet i handen lär du dig att skörda på ett för framtiden hållbart sätt, och hur du tar hand om din skörd så att den bevarar smak och kvalitet. Gör som allt fler toppkrogar runtom i världen och plocka ur naturens skafferi, för vildvuxet är bra för själen och gott på tallriken!

Gå vidare