Sidan innehåller annonslänkar
Markslöjd

Markslöjd Larry Pendel 3L Vit/Stål

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Taklampa Larry Pendel Vit/Stål Markslöjd
Taklampan Larry med 3 kupor är perfekt för t ex köksön eller matplatsen. Taklampan är höj- och sänkbar.Hela serien av Larry produkter är designad av Monika...


Jämför produkt Markslöjd Larry Pendel 3L Vit/Stål online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Markslöjd Larry Pendel 3L Vit/Stål i kategorin Taklampor här hos oss.

Kategori: Taklampor
Artikelnummer: 114489
Visa fler

Från kunskapsbanken

Pendel

En pendel är en mekanisk anordning med periodisk rörelse. Pendelns mekaniska energi bevaras och omvandlas kontinuerligt mellan potentiell energi och rörelseenergi, se oscillation. Den vanligaste varianten är gravitationspendeln. Dess period beror av endast två faktorer – tyngdaccelerationen och avståndet mellan fästpunkten och pendelns masscentrum. Denna pendel uppfanns av Galileo Galilei på 1500-talet[källa behövs] och har framför allt använts i urverk. En annan variant är torsionspendeln, där en deformerbar kropp vrids fram och tillbaka av sin egen energi. I vissa delar av världen, framför allt i södra Europa, har pendeln tillskrivits övernaturliga egenskaper och den har använts på samma sätt som en slagruta för att finna vattenkällor.