Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Buster natural

-35%

Jämför produkt Watt & Veke Buster natural online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Watt & Veke Buster natural i kategorin Taklampor här hos oss.

Produktinformation

Golvlampa som sprider trädgårdskänslaGolvlampan Buster i natur från Watt & Veke är perfekt för dig som gillar runda, stora former i organisk och naturlig stil. Den står som stor urna, solid... .

Se gärna också

Globen Lighting Hubble 38

Taklampa Hubble beige 38 Globen Lighting

Pendel i rä;fflad metall
Tubformad enkel rä;fflad pendel i metall med flera anvä;ndningsområ;den.
Hä;ng fler på; rad ö;ver kö;ksö;n, bardisken eller ett lä;ngre matbord eller så; blir den vacker i all sin enkelhet ensam i ett fö;nster. Med olika typer av ljuskä;llor i den kan du också; variera bå;de utseendet och ljuset i denna pendel. Vä;lj en riktad spot fö;r arbetsbelysning, ett litet vitt klot fö;r den moderna stilen eller ett stö;rre klot tex Laser LED fö;r stä;mningsfull mysbelysning.
Hubble ä;r gjord i matt beigelackad metall och har en 350 cm lå;ng svart textilkabel med brytare.

Fakta
Bredd 5,5 Djup 5,5 Hö;jd 38 (cm)
Lamphå;llare 1xE14 Max 40W
Rek. Ljuskä;lla L190/L118/L213 (Medfö;ljer ej)

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.