Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Ellipse 65 sand


Beställ Watt & Veke Ellipse 65 sand på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Watt & Veke Ellipse 65 sand inom kategorin Taklampor.

Produktinformation

Takskä;rm Ellipse 65 sand Watt & Veke Ellipse 65 sand takskä;rm frå;n Watt & Veke ä;r som ett stort vackert rymdskepp!Ellipse 65ä;r klä;dd i ettsobert, sandfä;rgat bomullsjerseytyg frå;nsvenska Boel & Jan.Riktigt lyxigtochskä;rmen ger dessutom ett behagligt allmä;nljus, så; den passar perfekt i taket i vardagsrummet eller sovrummet Takupphä;ng medfö;ljer ej. .

Se gärna också

Nordlux Orbiform Rökfärg 3-pandel

Taklampa Orbiform Rö;kfä;rg 3-pandel Nordlux 

Nordlux Orbiform utstrå;lar exklusivitet och glamour. Serien kombinerar borstad mä;ssing med en pentagon-formad glaskupol dekorerad med ett vackert diamantmö;nster som framhä;ver glasets glans och ger en fantastisk ljuseffekt i rummet.

Det vackra glaset på;minner om den tid då; det var populä;rt med inredning i kristall, vilket å;terigen har blivit ett populä;rt inredningselement.

Orbiform 3-pendel ä;r en taklampa som bidrar till en elegant atmosfä;r och behaglig stä;mning. Med sina tre lamphuvuden ä;r Orbiform den perfekta belysningen ö;ver det lå;nga matbordet. Den dekorativa kupan i mä;ssing fullä;ndar den dekorativa looken.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Ellipse

Ellipse är det tredje studioalbumet av den brittiska sångaren Imogen Heap, utgivet i augusti 2009. Albumets första singel, "First Train Home", släpptes den 14 juli samma år. Precis som med det förra albumet, Speak for Yourself, är också detta album skrivet och producerat helt på egen hand. Den 17 augusti 2009 gjorde Imogen Heap hela albumet tillgängligt för live-streaming via den officiella hemsidan.

165

165 (CLXV) var ett normalår som började en måndag i den julianska kalendern.

Sand

Sand är ett finkornigt granulärt material från bergarter som vanligen huvudsakligen består av kiseldioxid och silikater. Den tekniska definitionen av sand är ett material med en kornstorlek från 0,063 mm till 2,0 mm diameter. Om kornstorleken är större än 2 mm kallas materialet för grus och om den är mindre än 0,063 mm kallas materialet för silt. Sand förekommer naturligt på ställen där väder och vind haft lång tid på sig att nöta ner urberget. Sådana platser är exempelvis stränder och öknar. Genom frostsprängning och nötning har sand även bildats under istidernas avsmältningsperioder då stora ismassor och smältvattenströmmar skapade bland annat sand- och rullstensåsar. Sand ingår ofta som en beståndsdel i moränmark. Sandjordar ger god dränering men dåligt med näring till växter.