Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Ellipse 65 vit


Jämför produkt Watt & Veke Ellipse 65 vit online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Watt & Veke Ellipse 65 vit i kategorin Taklampor här hos oss.

Produktinformation

Taklampa Ellipse Watt & VekeTaklampan Ellipse från Watt & Veke är som ett stort vackert rymdskepp. Den ger ett riktigt fint allmänljus och passar perfekt i hallen, vardagsrummet eller i ditt... .

Se gärna också

Globen Lighting Volang 251311 svart 50

Taklampa Volang 251311 svart 50cm Globen Lighting

Bö;ljande mjuk form
Volang med sin bö;ljande och mjuka form som mö;ter den hå;rda metallen utgö;r ett intressant uttryck. Lampan uppfattas på; olika sä;tt beroende på; frå;n vilket perspektiv du ser den.
Lampskä;rmens utsida ä;r lackerad i en mattsvart nyans medan insidan och lamphå;llaren ä;r vitlackerade, detta fö;r att skapa en mjuk kontrast och fö;r att sprida ljuset på; ett fint sä;tt.

Må;tt
Volang ä;r 21 cm hö;g och 50 cm i diameter. Lampan har en 120 cm lå;ng svart textilkabel med svart takkopp, kronkoppling fö;r takanslutning medfö;ljer ej.

Ljuskä;lla medfö;ljer ej
Till volang behö;ver du en ljuskä;lla med E27-sockel på; max 60 watt.

Varianter
Volang finns ä;ven i annan fä;rg.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Ellipse

Ellipse är det tredje studioalbumet av den brittiska sångaren Imogen Heap, utgivet i augusti 2009. Albumets första singel, "First Train Home", släpptes den 14 juli samma år. Precis som med det förra albumet, Speak for Yourself, är också detta album skrivet och producerat helt på egen hand. Den 17 augusti 2009 gjorde Imogen Heap hela albumet tillgängligt för live-streaming via den officiella hemsidan.

165

165 (CLXV) var ett normalår som började en måndag i den julianska kalendern.

Vit

Vita färger är mycket ljusa och har ingen eller endast mycket liten dragning mot någon annan färg.