Sidan innehåller annonslänkar

Washologi - Vit & Kulörtvätt 750ml


Jämför produkt Washologi - Vit & Kulörtvätt 750ml online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Washologi - Vit & Kulörtvätt 750ml i kategorin Tvätt mjukmedel här hos oss.

Produktinformation

Washologi - Vit & Kulörtvätt 750ml .

Se gärna också

Washologi - Mjukmedel För Små & Känsliga 750ml

Washologi - Mjukmedel För Små & Känsliga 750ml

Läs mer

Från kunskapsbanken

Vit

Vita färger är mycket ljusa och har ingen eller endast mycket liten dragning mot någon annan färg.

Champion

Champion kallades under den äldre medeltiden en kämpe, som mot en på förhand utfäst belöning, i envig företrädde den ene av parterna, om denne på grund av kön, ålder eller vanförhet var ur stånd att själv deltaga. De som utövade detta yrke hörde vanligen till de lägsta klasserna i samhället och ansågs som ärelösa. De bar en läderklädnad och särskilt föreskrivna vapen och fick ej kämpa till häst eller visa sig inom skrankorna utan rakat huvud. I en senare tid betecknades med champion en riddare, som trädde inom skrankorna för att försvara en förolämpad dam, ett barn och så vidare. Ännu förekommer vid den engelske regentens kröning den seden att en så kallad champion utmanar till strid var och en, som inte erkänner den nye konungen (drottningen) såsom laglig suverän över hela det brittiska väldet. Ordet har under senare tider fått vidsträckt användning bland idrottsmän, som därmed betecknar en person, som inom någon idrottsgren förvärvat sig mästerskapet, championship på engelska.

Tvätt

Tvätt är all slags rengöring, både i hushållet och industriellt, men vanligtvis avses att byka, rengöring av textilier och särskilt kläder. Benämningen "tvätt" eller "byk" används även på tvättgodset före och efter tvätten, ofta i sammansättningar som smutstvätt, vittvätt och ren tvätt. I rikssvenskan uppfattas ordet "byk" (med avledningar) som arkaiskt och som särskilt syftande på tvätt av sängkläder som kräver uppvärmt vatten.