Airam

Airam Sund väggarmatur IP54 antracit

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Vägglampa Sund 4118745 IP54 antracit Airam
Passar i många miljöerSund är en klassisk väggarmatur som passar både inne och ute. Tack vare sin kompakta storlek och rena form passar Sund i många olika...


Beställ Airam Sund väggarmatur IP54 antracit på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Airam Sund väggarmatur IP54 antracit inom kategorin Vägglampor ute.

Kategori: Vägglampor ute
Artikelnummer: 110979

Från kunskapsbanken

Sund

Sund är ett relativt smalt farvatten mellan två landområden, antingen inom en sjö eller ett hav (som Kalmarsund mellan det svenska fastlandet och Öland) eller mellan två sjöar eller hav (som Öresund mellan Nordsjön och Östersjön). Ett trängre sund kallas ofta nor. Ett sund där man far igenom med båt kallas också gatt. I svenska ortnamn är delstavelser med sund mycket vanligt förekommande, även för platser som inte längre ligger vid något sund, till exempel Sundbyberg.

Antracit

Antracit är en typ av bergart och det högsta metamorfiska stadiet av kol. Antracit är hårt och har en hög kolhalt, 92 - 98 procent. Bergarten bildas av stenkol som utsätts för högt tryck och hög temperatur. Den är det näst sista stadiet i inkolningskedjan från torv till grafit. Då antracit inte innehåller mer än mycket små mängder bitumen brinner det med en kort, blå och rökfri låga.

Ute

Ute är en amerikansk indianstam. Uteindianernas språk ute talas fortfarande vid sidan av engelska. Befolkningen uppgår till omkring 10 000 människor, och folket har tre reservat i Utah och Colorado. De båda delstaterna har utgjort ute-land i omkring 1 000 år. Utah har fått sitt namn efter just "ute".