Sidan innehåller annonslänkar

Vintage - SÅLD Vinglas "Tapio" 8 st


Jämför produkt Vintage - SÅLD Vinglas "Tapio" 8 st online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Vintage - SÅLD Vinglas "Tapio" 8 st i kategorin Vinglas här hos oss.

Produktinformation

8 st vinglas ur serien "Tapio" formgivna av Tapio Wirkkala för Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt.

Se gärna också

Riedel - Riedel Veritas Vinglasset 8-pack

Ett lyxigt set med åtta vinglas och fyra druvspecifika kupor från Riedels högkvalitativa serie Veritas.

Riedel Veritas Vinglasset 8-pack är eleganta Riedelglas av högsta kvalitet i Veritas kollektionen. Alla vinglas i Veritasserien har en tunnhet och förstklassig kvalitet som kommer av att de är designade för specifika druvor och sedan är glasen maskintillverkande för att framhålla dessa egenskaper i vinerna med en ojämförlig precision.

De tunna skaften på de åtta glasen ger en elegant och unison touch och glasen har 4 olika druvspecifika kupor vilket gör att du i denna uppsättning glas får två särskilda vinglas för varje druvsort.

Druvsorten är som de flesta vet en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men det som också är avgörande för vinupplevelsen är vilken form och typ av glas vinet dricks ur.

Dessa fyra olika former på vinglas gör detta vinprovarset väldigt mångsidigt och allround både för vinexperten och för den som vill märka skillnaden att dricka viner ur druvspecifika glas.
De fyra druvsorter som vinglasen är gjorda för är några av de mest populära och välsmakande druvorna på marknaden

- Cabernet/Merlot
- Riesling/Zinfandel
- Old World Pinot Noir
- Chardonnay (ekfat)Presentation av de 4 olika vinglasen2 glas för Cabernet Sauvignon

Cabernet-glaset är perfekt för fylliga, komplexa röda viner med hög tanninhalt.

Den generösa storleken på detta glas gör att bouquet (doften) utvecklas fullt ut och jämnar ut de grova kanterna. Det framhäver frukten, minskar de bittra egenskaperna hos tanninet och låter vinerna uppnå en härlig balans med detta cabernetglas.

Volym 62,5 cl
Höjd 23,5 cm


2 glas för Rieseling och Zinfandel

Dessa Rieslingglas är perfekt för att balansera den höga syran och restsockret i vita rieslingviner med dess stora fruktaromatik.

Volym 39,5 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för Old World Pinot Noir

Dessa Old World Pinot Noir-glas är perfekta för lätta röda viner med hög syra och måttlig tannin.

Volym 70 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för ekfatslagrad Chardonnay

Dessa Chardonnay-glas speciellt framtagna för ekfatslagrad Chardonnay är perfekta för att ta fram intensiteten hos fylliga vita viner, inklusive vinets flerskiktiga aromer.

En större volym hos kupan gör det möjligt för den fylliga bouqueten (doften) att utveckla sitt underbart varierande utbud av aromer, vilket också framhäver finess och samtidigt minimerar risken för att vita viner i rikare stil blir överkoncentrerade.

Volym 62 ml
Höjd 21,7 cmOm glastillverkaren Riedel

Det österrikiska företaget Riedel har över 250 års erfarenhet av glastillverkning. De har förutom dess fantastiska tradition inom området alltid varit i framkant av utvecklingen av nya glas. Bland annat introducerade de 1986 den första druvspecifika vinglas-serien vid namn Vinum. Dessa glas togs fram för att framhäva de olika druvornas olikheter för att visa mer djup och bättre balans.Om Veritas glasserie

Riedel har genom åren utvecklat och förfinat sina vinglas ytterligare sen introduktionen av Vinum-serien. Veritas är Riedels senaste serie av maskintillverkat glas. Veritas är ett bra val för den som gillar Vinum glas men vill ha en uppgradering. Veritas har förutom den designmässiga och tekniska uppgraderingen även fler glas för olika sorters druvor än i tidigare kollektioner så de druvspecifika kuporna i Veritas-serien är ännu mer fokuserade på att framhålla just de unika egenskaper hos den druva som de tagits fram för.

Alla de olika glasen i detta vinglas-set har samma charm som munblåsta glas, men har en precision som bara uppnås i en exakt maskintillverkning. Det tunna skaftet ger glasen en elegant touch och signalerar att de håller förstklassig kvalitet och är tillverkade av finaste kristallglas.

Vill du sen bygga på eller komplettera denna lyxiga samling med åtta underbara Veritas glas från Riedel så består hela serien av 13 olika sorters vatten-, sprit- och vinglas i finaste kristall. Alla glas kan dessutom diskas i diskmaskin vilket ju är perfekt vid större bjudningar och vinprovningar.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Vintage

Vintage härstammar från latinet, där det betyder vinskörd (vin-tid) och ursprungligen syftat på vin gjort på druvor från samma år. Betydelsen har senare utökats till "äldre fin kvalitet eller årgång" eller "äldre", ursprungligen enbart om vin, men på senare tid även om andra typer av varor, såsom klädesplagg, bilar (särskilt från åren mellan världskrigen, till skillnad från äldre som kallas veteranbilar), musik och musikinstrument, böcker, filmer och så vidare.I Frankrike syftar vintage (uttalas vintεdʒ, vε̃tεdʒ eller vε̃ta:ʒ) på vin (ursprungligen portvin) som är gjort enbart eller huvudsakligen av druvor från ett visst år (på svenska årgångsvin). Termen används även, något oegentligt, för finare vin som är lagrat och oftast gjort på de bästa druvorna. I England har uttalet anglifierats till vintidʒ. I modesammanhang syftar vintage på kläder från en annan era, exempelvis sent 1800-tal eller 1960-tal. Ibland hävdas att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär. I USA förekommer det att kläder från "grunge-eran" säljs som 1990-talsvintage. På auktionssajter som till exempel E-bay och Tradera används termen vintage ibland felaktigt som synonym till retro vid klädförsäljning. Detta är dock missvisande, eftersom begreppet retro innebär att plagget är nyproducerat i en tidigare tidstypisk stil (exempelvis 1960-talsinspirerade klänningar eller förkläden i 1950-talsstil). Till exempel kan ett nyproducerat plagg som säljs i en klädesbutik inte vara vintage, men kan däremot vara i retrostil. Inom möbelbranschen används termen vintage ofta för grövre trä-liknande stuk på skivor och material. Inom fotoindustrin används begreppet repro för att syfta på nyproduktion av fotografier baserad på äldre original.

108

108 (CVIII) var ett skottår som började en lördag i den julianska kalendern.

Alstad

Alstad är en tätort på Söderslätt i Trelleborgs kommun i Skåne län.