Sidan innehåller annonslänkar

Vintage - Vinglas "Tapio" 8 st


Beställ Vintage - Vinglas "Tapio" 8 st på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Vintage - Vinglas "Tapio" 8 st inom kategorin Vinglas.

Produktinformation

8 st vinglas ur serien "Tapio" formgivna av Tapio Wirkkala för Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt.

Se gärna också

Riedel - Veritas Riesling/Zinfandel 265 år 4-pack

År 2021 fyller det österrikiska familjeföretaget Riedel 265 år och firar detta genom att ge ut några av sina mest populära produkter i lite mer festliga förpackningar.

De druvspecifika glasen för Riesling och Zinfandel från serien Veritas passar både till vita och röda viner och är en perfekt början på en Riedelglassamling. Glasen är designade för att balansera syran och lyfta fram vinernas fruktighet. Kupans långsmala form och lite mer slutna öppning tar fram en generös frukt och balanserar de ofta påtagliga syrorna i vita viner av druvorna Riesling, Grüner Veltliner, Alsace, Sauvignon Blanc och Chenin Blanc. Som rödvinsglas passar glaset perfekt för vin med bra syra och balanserade tanniner som i viner från Chianti (Sangiovesedruvan) och druvan Zinfandel, Sangiovese och Primitivo.

Maskingjort kristallglas av exceptionell kvalitet och tunnhet. De som vill uppgradera från Vinum serien kan välja Veritas då kupans utformning är densamma men serien har kompletterats med glasmodeller utformade även för Gamla Världens Syrah, Nya Världens Pinot Noir och Champagne Coupe.

Riedel designar glas med vinets bästa i fokus. De är specificerade på att ta fram druvspecifika vinglas och står i framkant för denna utveckling. Riedels vinglas kännetecknas av dess form som är anpassad för olika sorters vin för att förstärka vinet. Mer än fyrtio år har gått sedan det ögonblick då Klaus Riedel, grundaren av konceptet "varje vin har sitt eget glas", förklarade att glasets form och storlek väsentligt påverkar vinets smak.

Så var med och skåla in Riedels jubileum - med förhoppning om mycket pompa och ståt!

Levereras i 4-pack.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Vintage

Vintage härstammar från latinet, där det betyder vinskörd (vin-tid) och ursprungligen syftat på vin gjort på druvor från samma år. Betydelsen har senare utökats till "äldre fin kvalitet eller årgång" eller "äldre", ursprungligen enbart om vin, men på senare tid även om andra typer av varor, såsom klädesplagg, bilar (särskilt från åren mellan världskrigen, till skillnad från äldre som kallas veteranbilar), musik och musikinstrument, böcker, filmer och så vidare.I Frankrike syftar vintage (uttalas vintεdʒ, vε̃tεdʒ eller vε̃ta:ʒ) på vin (ursprungligen portvin) som är gjort enbart eller huvudsakligen av druvor från ett visst år (på svenska årgångsvin). Termen används även, något oegentligt, för finare vin som är lagrat och oftast gjort på de bästa druvorna. I England har uttalet anglifierats till vintidʒ. I modesammanhang syftar vintage på kläder från en annan era, exempelvis sent 1800-tal eller 1960-tal. Ibland hävdas att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär. I USA förekommer det att kläder från "grunge-eran" säljs som 1990-talsvintage. På auktionssajter som till exempel E-bay och Tradera används termen vintage ibland felaktigt som synonym till retro vid klädförsäljning. Detta är dock missvisande, eftersom begreppet retro innebär att plagget är nyproducerat i en tidigare tidstypisk stil (exempelvis 1960-talsinspirerade klänningar eller förkläden i 1950-talsstil). Till exempel kan ett nyproducerat plagg som säljs i en klädesbutik inte vara vintage, men kan däremot vara i retrostil. Inom möbelbranschen används termen vintage ofta för grövre trä-liknande stuk på skivor och material. Inom fotoindustrin används begreppet repro för att syfta på nyproduktion av fotografier baserad på äldre original.

108

108 (CVIII) var ett skottår som började en lördag i den julianska kalendern.

Alstad

Alstad är en tätort på Söderslätt i Trelleborgs kommun i Skåne län.