Sidan innehåller annonslänkar
Emerio

Emerio Hfn-123274 Fläkt

Kontrollera pris

Läs mer och köp

Uppladdningsbar minifläkt Med denna uppladdningsbara fläkt behöver du inte svettas i sommar! Den laddas med en USB kabel. Du kan antingen hålla den i handen, ställa den i stället eller lägga den ner på sidan. Fläkten har 3 olika hastigheter och lyser med blått ljus när den är igång. 3 hastigheter 3 olika sätt att använda den på. USB laddning 21cm hög och 10 cm diameter


Jämför produkt Emerio Hfn-123274 Fläkt online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Emerio Hfn-123274 Fläkt i kategorin Fläktar här hos oss.

Kategori: Fläktar
Artikelnummer: HFN-123274
Visa fler

Från kunskapsbanken

Fläkt

Fläkt var även en benämning på Svenska Fläktfabriken. En fläkt är en konstruktion avsedd att förflytta gas. Fläkten består oftast av en motor som roterar ett antal vingliknande blad. Vid rotation av bladen uppstår ett undertryck på ena sidan och motsvarande övertryck på den andra sidan, varpå gasblandningen sätts i rörelse. Enklare fläktkonstruktioner används ofta för kylning, till exempel i datorer. Fläktar för byggnader kan delas upp i radial-, axial- och kammarfläktar. De olika fläktarna har olika karaktäristika egenskaper vilket gör dem lämpliga för olika tillämpningar. Radialfläktar är oftast förekommande i ventilationssystem i byggnader då de kan generera förhållandevis höga tryck vid relativt låga flöden. Axialfläktar används med fördel i de sammanhang då stora luftmängder behöver förflyttas. Inom gruvindustrin används till exempel ofta axialfläktar, ofta seriekopplade, då detta ger möjlighet till att flytta stora luftmängder även vid höga tryck. Kammarfläktar är tvärställda radialfläktar, och tar på så sätt mindre plats, varför de ofta används då utrymme är en begränsande faktor. Detta medför dock en lägre verkningsgrad vilket leder till högre elanvändning.