Sidan innehåller annonslänkar
Alpina

Alpina Hair Trimmer 6-in-1 Hårklippare - Svart

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

ALPINA Hårtrimmer 6In1 Svart Ett grooming set utformat för att ta bort hår på hela kroppen. Därför har det både en bred och en smal trimmer så att du kan använda samma maskin till både hår, skägg och annan behåring. Den ergonomiska utformningen och medföljande tillbehör gör det möjligt att trimma även mer känsliga ställen. Grooming Set 6In1 Rakapparat Hårtrimmer Skäggtrimmer Precisionstrimmer Nästrimmer Kroppstrimmer Med 230V-laddare


Jämför produkt Alpina Hair Trimmer 6-in-1 Hårklippare - Svart online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Alpina Hair Trimmer 6-in-1 Hårklippare - Svart i kategorin Hårklippare här hos oss.

Kategori: Hårklippare
Artikelnummer: TURA-760625
Visa fler

Från kunskapsbanken

Alpina

Alpina kan syfta på: Alpina (djur) – ett släkte av fjärilar Alpina (skotillverkare) – ett företag i Slovenien Alpina (biltillverkare) – ett tyskt företag som specialtillverkar bilar baserade på BMW-modeller Alpina Dome – ett berg i provinsen British Columbia

Trimmer

Trimmer är ett lånord från engelskan och avser ett klippningsverktyg (klippningsapparat/trimsax). De flesta är elektriska, men det finns även mekaniska. Ordet trimmer har belägg i svenskan från 1909, då som fackterm för en maskin som hyvlar kanter inom exempelvis träindustrin. I betydelsen redskap eller apparat för klippning har ordet varit belagt från 1964.

Svart

Svart är en riktigt mörk färg som i idealfallet inte drar mot någon annan färg, alltså saknar kulörthet. I det standardiserade färgbeteckningssystemet NCS är svart en av sex elementarfärger och betecknas med S. Till skillnad från kulörta färger kan svart inte definieras genom hänvisning till strålningsvåglängd. Upplevelsen av svart uppstår i stället genom kontrast mot någonting som vi ser som vitt.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.