Alpina

Alpina Juicer 400w Råsaftcentrifug - Silver

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Råsaftcentrifug 400W Alltid färskpressad fruktjuice på morgonen och en grön smoothie efter träningen. 0,6 l juicebägare 1,0 L fruktköttsbehållare 2 hastigheter För frukt och grönsaker


Beställ Alpina Juicer 400w Råsaftcentrifug - Silver på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Alpina Juicer 400w Råsaftcentrifug - Silver inom kategorin Råsaftcentrifuger.

Kategori: Råsaftcentrifuger
Artikelnummer: TURA-760544
Visa fler

Från kunskapsbanken

Alpina

Alpina kan syfta på: Alpina (djur) – ett släkte av fjärilar Alpina (skotillverkare) – ett företag i Slovenien Alpina (biltillverkare) – ett tyskt företag som specialtillverkar bilar baserade på BMW-modeller Alpina Dome – ett berg i provinsen British Columbia

Råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug är en hushållsapparat som används till att utvinna råsaften ur en frukt, ett bär eller liknande. Apparaten river frukten eller bäret i minimala bitar med hjälp av roterande knivar, och slungar sedan ut det rivna ämnet mot sidorna av en centrifug. Genom små hål i centrifugväggen slungas sedan saften ut och ner i en behållare. Överst i råsaftcentrifugen finns ett hål i vilket man stoppar frukterna eller bären. Till hjälp, och för att förebygga olyckor, används en matningsstav. Efter användning tar man isär apparaten, avlägsnar kvarvarande fruktkött (vilket går att använda i soppor, grytor, m.m.), och diskar delarna. Råsaften bör konsumeras direkt eller inom några dagar. För längre tids lagring bör man hälla saften på väl rengjorda och hermetiskt tillslutna kärl, alternativt frysa saften. Det mesta i frukt- och bärväg går att centrifugera. Vanligast är äpplen, morötter, plommon, hallon och jordgubbar. Råsaftcentrifugen utsågs 2013 till Årets julklapp av HUI Research (det tidigare Handelns utredningsinstitut).

Silver

Silver (Ag, från latinets argentum, som också betyder "pengar") är ett metalliskt grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller, och gruppen myntmetaller. Metallen används ofta till smycken. Det används också som elektrisk ledare där mycket höga krav på låg resistans krävs, exempelvis till inneslutning av supraledande material i de största elektromagneterna. Tanken är att om kylningen av supraledaren fallerar så att supraledningen upphör, så ska de mycket stora strömmar det är frågan om kunna gå genom silvret istället utan att ge så höga temperaturer att ledarna smälter. Detta eftersom silver har den lägsta resistansen av alla icke-supraledande ämnen vid tänkbara temperaturer. Silver har också en mycket hög värmeledningsförmåga. Silver är godkänt som färgämne i livsmedel, med E-nummer E 174. Silver är idag (24 juni 2014) värt cirka 4,56 kr/g, eller 21,12 $/oz. En oz (troy ounce), som ädelmetaller ofta mäts i, är 31,103 476 8 g.

Philips

Koninklijke Philips N.V., (Royal Philips of the Netherlands), (NYSE: PHG, AEX: PHI) är en av världens största elektroniktillverkare med en försäljning på 25,4 miljarder euro år 2010. Huvudkontoret ligger i Amsterdam och företaget hade 2021 cirka 80 000 anställda i omkring 100 länder. Varumärkeslöftet är ”Sense and Simplicity”. Philips bestod tidigare av tre sektorer: Consumer Lifestyle, Philips Lighting och Philips Healthcare. Bolaget har under 2010-talet gått igenom en omvandling där traditionella verksamhetsområden (bland annat ljuskällor, TV-apparater, hushållsprodukter) lämnats för att fokusera på hälsoteknik. Varumärket finns fortsatt på hushållsprodukter etc. men används på licens av andra tillverkare.