Sidan innehåller annonslänkar
AL-KO

AL-KO - Vält GW 100

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ AL-KO - Vält GW 100 på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten AL-KO - Vält GW 100 inom kategorin Trädgård.

Kategori: Trädgård
Artikelnummer: ALKO-130539
Visa fler

Från kunskapsbanken

Vält

För jordbruksredskapet vält, se vältning En vält (med ett äldre namn även benämnd trumla eller ångvält) är en anläggningsmaskin som används för att komprimera och jämna ut vägbanor eller andra anläggningsarbeten som till exempel vid större grundläggningar. Underlaget som komprimeras kan bestå av jord, grus, makadam eller asfalt. Vältar finns i olika utförande och storlekar och ändamål. Modeller finns för bogsering efter traktor eller har egen motor för vältens framdrivning. Tidiga varianter drogs för hand eller av hästar. När industrialiseringen och krav på en snabbare utbyggnad av infrastruktur kom, mekaniserades även vägbyggandet. De första motoriserade vältarna drevs av en ångmaskin. En modern vält är utrustad med ramstyrning och har vibrator inbyggd i valsarna för att uppnå en effektiv komprimering av underlaget. För att nå optimal packning, krävs det att jorden har rätt fukthalt. Ofta krävs mycket vattning för att nå optimal fuktkvot.

Segway

Segway (eng. uttal: [ˈsɛɡweɪ]) är ett företag som tillverkar en ståhjuling, det vill säga ett tvåhjuligt självbalanserande elmotordrivet fordon avsett för transport av en person, och detta fordon har ofta kommit att kallas just segway. Tillverkarens namn på produkten är Segway PT (Personal Transporter). Den togs fram av den amerikanska konstruktören Dean Kamen som tidigare gjort rullstolen Ibot med delvis samma egenskaper. Den 23 juni 2020 meddelade det kinesiska företaget Ninebot, som köpte Segway 2015, att produktionen av Segway PT läggs ned den 15 juli 2020.

100

100 (C) var ett skottår som började en onsdag i den julianska kalendern.

Trädgård

En trädgård är ett avgränsat område, vanligen med odling av nytto- och prydnadsväxter. Med nyttoväxter avses vanligen bärbuskar, fruktträd, grönsaker och kryddörter av olika sorter. En trädgård av prydnadskaraktär är mindre än en park.