Sidan innehåller annonslänkar
Aneta

Aneta Pilot

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Snygg och modern golvlampa som passar utmärkt som läslampa vid soffan eller fåtöljen. I serien Pilot finns även matchande taklampor.
Lätt att komma åt brytaren som även innehåller dimmer, perfekt...


Jämför produkt Aneta Pilot online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Aneta Pilot i kategorin Aneta här hos oss.

Kategori: Aneta
Artikelnummer: 108056
Visa fler

Från kunskapsbanken

Pilot

En flygförare eller pilot är en förare av luftfartyg, en flygare. Uttrycket är det engelska ordet för lots, och kom redan i början av 1900-talet att bli den engelska beteckningen på flygförare. När flyget kom till Sverige följde även pilot med som lånord. I svensk militär terminologi är dock den vanliga beteckningen flygförare snarare än pilot. I vardagstal brukar militära piloter betecknas stridspiloter eller stridsflygare för att skilja dem från trafikflygare och andra civila piloter. En rymdfarare som styr en rymdfarkost, till exempel en rymdfärja eller en månlandare, kan även kallas rymdpilot. En pilot som provflyger luftfartyg under utveckling eller större modifiering kallas provflygare eller testpilot.