Sidan innehåller annonslänkar
Marimekko

Marimekko - Musta Tamma tallrik 12x15cm

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Denna fina tallrik har en behändig storlek och form vilket gör att den passar bra på frukostbrickan eller som kakfat till kaffet. Tallriken är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Komplettera gärna med muggarna i samma mönster för att skapa en unik dukning. Mönstret föreställer en stolt kuse bland små gula höbalar som utstrålar en oskyldig charm vilket är omöjligt att motstå. Marimekkos Musta Tamma eller "svart märr" på svenska, är sprungen från designern Maijas fantasi då hon som liten drömde om att springa fritt med vilda hästar i skogen. Maija som växte upp på en gård har under hela hennes karriär fortsatt skapa mönster inspirerade av landsbygden. Maija skapade sitt mönster Musta Tamma år 1954.


Beställ Marimekko - Musta Tamma tallrik 12x15cm på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Marimekko - Musta Tamma tallrik 12x15cm inom kategorin Assietter.

Kategori: Assietter
Artikelnummer: 125442
Visa fler

Från kunskapsbanken

Mustang

Mustang är en hästras som utvecklats naturligt i det vilda i USA. Mustanger är förvildade hästar, i den meningen att de har tillkommit från tama hästar, men sedan förvildats. Mustangerna är ättlingar till de hästar som européerna förde in i landet, främst från Spanien, i slutet av 1400-talet. Ordet mustang kommer från spanskans mesteño (i Mexiko säger man dock mestengo) som betyder vild eller bortsprungen, vilsen. Ordet mesteño härstammar även med största sannolikhet från ett latinskt ord mixtus med betydelsen att blanda, då vilda häststammar oftast tillkom genom blandningar av olika hästar som sprungit bort eller släppts ut i det fria. Bilmodellen Ford Mustang har lånat sitt namn från denna häst.

Tallrik

Tallrik (från ty. teller, av it. tagliare, "skära", eg. "skärbräda") är ett platt föremål som används att förtära livsmedel ifrån. Ett liknande, ofta större föremål, avsett att servera ifrån kallas fat. Tallriken skyddar maten mot direkt beröring med underlaget eller en annan persons matportion. Den skyddar även bordet och golvet mot smulor och spill. Beroende på om födan är fast eller flytande används "flata" respektive "djupa" tallrikar. Tallrikar förekommer i ett mycket stort antal material, från plast och ben till porslin och guld. De kan dekoreras med bilder, antingen tryckta, målade eller i relief, och dekorerade tallrikar (prydnadstallrik) används ofta som prydnadsföremål på väggar eller bord. En mindre tallrik kallas assiett.