Aeg

Aeg F56302m0 Inbyggda Diskmaskin - Rostfritt Stål

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Ladda upp till 13 kuvert på en gång! Med speciella ölglashållare och en bricka för långa knivar kan ställen och korgarna i diskmaskinen flexibelt justeras för att göra plats för upp till 13 kuvert. Bättre autoprogram för optimala resultat Med AutoSense-programmet blir din disk så ren med minimal användning av energi, vatten och tid, tack vare den ännu bättre sensorn. Fler produktfördelar Automatisk avstängningsfunktion efter en kort tid i standbyläge stängs diskmaskinen av. Funktionen Fördröjd start (1-24 timmar) Halvtimmesprogram för snabb och effektiv diskning Produktegenskaper Energieffektivitetsklass A+ Senare start från 1 till 24 timmar Visning av återstående programtid Auto Off Program 30 MIN 60°, 60 MIN 55°, AutoSense 45°-70°, Eco 50°, Pro 70°, Avsköljningsprogram Överkorg med Fällbara kopphyllor Underkorg med 2 fällbara tallriksstöd, Trådhandtag Bestickkorg Indikator för påfyllning av salt & sköljmedel Teknisk data Installation Underbyggd Djup, mm 590 Höjd, mm 818 Bredd, mm 596 Sladdlängd, (ca) m 1.5 Längd tömningsslang, cm 150 Tilloppsslang, cm 150 Torkeffektbetyg A Energieffektivitetsklass A+ Deklarerat program Eco 50 Kapacitet IEC-kuvert 13 Ljudnivå IEC 60704, dB(A) 47 Sprayarm, typ Standard Typ av sprayarm i tak - Material i trumman Rostfritt stål Värmeelement, typ Dold Display LED-display, 3 tecken Översvämningsskydd Hel botten och flottör Årlig energiförbrukning, kWh 295 Årlig vattenförbrukning, liter 3080 Tilloppsslang, typ PEX Avhärdare Ja Vattenanslutning Varmt eller kallt Nettovikt, kg 39.66 Säkring, A 10 Spänning, V 230


Beställ Aeg F56302m0 Inbyggda Diskmaskin - Rostfritt Stål på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Aeg F56302m0 Inbyggda Diskmaskin - Rostfritt Stål inom kategorin Inbyggda diskmaskiner.

Kategori: Inbyggda diskmaskiner
Artikelnummer: F56302M0
Visa fler

Från kunskapsbanken

Diskmaskin

Diskmaskin är en teknisk apparat som används för att diska framförallt tallrikar, dricksglas och bestick men även annat som också används i samband med mat och matlagning. Diskmaskinen är oftast formad som en låda som har en lucka framtill som tippas ned. Diskmaskiner för hushåll finns huvudsakligen i två utföranden: bänkdiskmaskiner placeras på en bänk, oftast i ett kök. Golvdiskmaskiner placeras på golvet, oftast under en bänk i köket. Diskning i denna typ av maskiner tar normalt 2-3 timmar, men miljöprogram med lägre förbrukning kan ta längre tid. Även om disktiden är relativt lång har diskmaskinen inneburit en betydande minskning av hushållsarbetet. Knappt 65 procent av hushållen i Sverige hade 2007 tillgång till diskmaskin. Diskmaskinen räknas som en vitvara. För restauranger och storkök är diskmaskinerna annorlunda utformade. De består av en stor maskin som är delad i två delar. Den öppnas genom att man för upp den övre delen av maskinen och därefter skjuter man in en platt back med de föremål som ska diskas. Det finns också större maskiner som själva matar in backarna på ett band. Denna typ av diskmaskin kräver manuellt förarbete innan diskningen kan påbörjas i maskinen. Diskningen i maskinen går däremot snabbt, det tar cirka 30 sekunder för maskinen att diska. För att disken ska bli torr används också ett speciellt torkmedel. En diskmaskin använder vanligtvis cirkulerande varmvatten (45-75 grader Celsius) och diskmedel för rengöring.

Crystal

Crystal är en singel av bandet New Order. Låten finns med på deras album Get Ready. Den amerikanska rockgruppen The Killers har tagit sitt namn från en logo på bastrumman av ett fiktivt band i musikvideon för Crystal.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.