Så mycket salt ska en diskmaskin ha

Så mycket salt ska en diskmaskin ha

Jag köpte en ny diskmaskin nyligen och har aldrig förr fyllt på med diskmaskinssalt. Med den nya diskmaskinen kom instruktioner om att fylla på med diskmaskinssalt och vatten. Man behöver bara fylla på med vatten i saltfacket första gången diskmaskinen används, därefter finns det alltid vatten i det utrymmet. Glöm inte bara bort att hålla mångden salt på en bra nivå.

Första användningen

Första gången diskmaskinen används så ska man skruva av saltlocket och fylla på med vatten tills det är nästan helt fullt. Därefter fyller man på med 1kg diskmaskinssalt och skruvar på locket igen. Om det är piller liknande saltkorn så kan man fylla på tills utrymmet är nästan helt fullt. Det gör inget att det dräller ut vatten i maskinutrymmet när man fyller på, för det vattnet åker bara ut i avloppet som vanligt. När man är klar med påfyllningen så kan man köra maskinen helt tom första gången för att få bort spill av salt och då vet man också att maskinen är ren och fungerar. Första tomma diskningen ska man göra på så hög temperatur som möjligt.

Här är ett typ av salt som du kan använda i din maskin.

Disk i en diskmaskin

När behöver man fylla på saltet igen?

Många diskmaskiner har en lampa som indikerar på att salt-nivån är låg. När lampan lyser så behöver man bara toppa upp saltet med 2 till 3 deciliter salt och sedan är det bara att börja diska igen. Har inte din diskmaskin en indikator för saltnivån så kan du räkna med att fylla på med 2 eller 3 matskedar salt per månad.

Varför använder man diskmaskinssalt?

Saltet hjälper diskmaskinen att göra hårt vatten mjukare och på så sätt blir det lättare för maskinen att göra disken ren. Om man till exempel märker att tallrikar, glas eller bestick inte blir helt rena så kan en faktor vara att vattnet i hemmet är för hårt och det behövs en viss typ av salt, eller bara mer salt.

Hur mycket salt ska diskmaskinen ha?

Om du använder en diskmaskin första gången så fyller du på behållaren med 1 liter vatten och toppar upp resten med 1kg diskmaskinssalt (tills det blir fullt). Ta bort eventuell spill runt behållarens öppning. Om du redan använt maskinen och salt-lampan börjat lysa så går det bra att fylla på men 2-3 dl salt vid behov och var inte rädd för att fylla på en extra skopa salt även om behållaren är helt full med vatten.

Vitvaror24.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Vitvaror24.se 2024