• Hem
  • Blog
  • Vad är viktigt när man köper tvättmaskin

Vad är viktigt när man köper tvättmaskin

En tvättmaskin är ett mycket viktigt hushållsapparat och det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när man köper en. I denna artikel tittar vi på vilka saker som är viktigast att tänka på när du ska köpa en tvättmaskin. Vi ser på allt från energiförbrukning till tysthet och andra funktioner, så att du kan göra ett informerat val.

Vilka funktioner är viktiga för tvättmaskin?

En tvättmaskin bör ha en bra centrifug, vara energisnål och ha flera program. Det är också viktigt att den har en sköljning och ett sköljprogram.

Kostnad

En tvättmaskin är en investering som du kommer att ha i många år. Därför är det viktigt att tänka på vilka egenskaper och funktioner du behöver för just ditt tvättbehov. En annan viktig sak att tänka på är hur mycket den första kostnaden kommer att vara. Hur mycket du vill spendera beror givetvis helt på dig, men en bra tumregel är att räkna med cirka 5000-8000 kronor för en grundläggande modell. Vill du ha fler funktioner och avancerade egenskaper för din tvättmaskin kan priset stiga snabbare.

Varumärken

När man köper tvättmaskin är det viktigt att titta på flera olika saker. Det är viktigt att titta på vilka varumärken som finns på marknaden och jämföra dem. Man bör också titta på priserna för olika tvättmaskiner. Det är också mycket viktigt att läsa recensioner av olika tvättmaskiner innan man köper någon, för att se till att man köper en maskin som passar ens egna behov.

Kapacitet och storlek

Tvättmaskinens kapacitet och storlek är två viktiga faktorer som du bör tänka på när du handlar. Kapaciteten innebär hur mycket tvätt du kan göra i maskinen på en gång, och storleken anger hur stor plats den tar upp.

Om du har ett stort hus med mycket tvätt, behöver du givetvis en maskin med hög kapacitet. Detta betyder dock inte att man alltid ska köpa en så stor tvättmaskin som möjligt - det är också viktigt att titta på storleken på maskinen. Om den är för stor, tar den upp onödigt mycket plats i hemmet. Om den däremot är för liten, får man göra fler tvättar för att klara av alla kläderna.

Det finns olika typer av tvättmaskiner med olika kapaciteter och storlekar.

Energiförbrukning och centrifugeringshastighet

En tvättmaskin som använder mindre energi och centrifugerar snabbare är alltid ett bättre val. Energiförbrukningen är en viktig faktor när det gäller att minska kostnaderna för ditt hushåll. Centrifugeringshastighet är också en viktig faktor, eftersom det påverkar hur snabbt tvätten blir torr. Gämför gärna olika tvättmaskiner innan du handlar och titta på hur mycket energi de använder.

 

Relaterade produkter

Bosch - 2st WNC254ARSN - Kombitvättmaskiner - Serie 8

Bosch

Bosch - 2st WNC254ARSN - Kombitvättmaskiner - Serie 8

29990
Smeg Tvättmaskin LBI147 (Vit)

Smeg

Smeg Tvättmaskin LBI147 (Vit)

18495

Inspirerande läsning

Montera köksfläkt i skåp

Montera köksfläkt i skåp

Det kan vara väldigt praktiskt att sätta in en köksfläkt i ett skåp om man har begränsat med yta i sitt kök. I mindre kök vill man kanske inte att Köksfläkten skall ta mycket plats och all fokus.

Köpa en diskmaskin

Köpa en diskmaskin

När din diskmaskin dör kan du snabbt sakna den här tidsbesparande apparaten. Att ladda en diskmaskin och trycka på start kan spara mer än 200 timmar om året, jämfört med tvätt och torkning för hand, enligt Energy Star. Så här hittar du den bästa diskmaskinen för din budget och dina behov.

Visste du detta om spisar

Visste du detta om spisar

Spis (ursprungligen spisel) är en hushållsmaskin för matlagning, bakning och liknande. De kan bland annat drivas med ved, koks (bland annat AGA-spisar), stadsgas och elektricitet.

Så mycket salt ska en diskmaskin ha

Så mycket salt ska en diskmaskin ha

Jag köpte en ny diskmaskin nyligen och har aldrig förr fyllt på med diskmaskinssalt. Med den nya diskmaskinen kom instruktioner om att fylla på med diskmaskinssalt och vatten. Man behöver bara fylla på med vatten i salt-facket första gången diskmaskinen används, därefter finns det alltid vatten i det utrymmet.

© Vitvaror24.se 2024