Sidan innehåller annonslänkar

Karimatto - Santokukniv 17,5 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Olivslipad santokukniv från Karimatto by Culimat är en slitstark allroundkniv som täcker många av behoven i köket. "Santoku" är japanska och betyder ”tre användningar”, vilket syftar till knivens mångsidighet.

Med den här kniven skär du kött, fisk och grönsaker utan ansträngning. Tack vare olivslipningen släpper livsmedlet lätt från knivbladet.

Knivens blad är tillverkad av 5Cr15Mov som består av en blandning av molybden och vanadium. Stålets hårdhet på 56 HRC håller eggen vass länge och gör den lätt att slipa.

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Japanska knivar från andra varumärken

Upp till 31% rabatt
Lion Sabatier - Ideal Santokukniv 18 cm Stål/svart

Japanska knivar från Lion Sabatier

Se vad Lion Sabatier har inom Japanska knivar.
Upp till 38% rabatt
Miyabi - Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm

Japanska knivar från Miyabi

Missa inga bra priser på Japanska knivar från Miyabi.
Upp till 38% rabatt
Satake - Kuro Chopper 18 cm

Japanska knivar från Satake

Utforska allt inom Japanska knivar från Satake.
Upp till 37% rabatt
Yaxell - Zen Hacka kinesisk 18 cm

Japanska knivar från Yaxell

Visa produkter inom Japanska knivar från Yaxell.
Upp till 34% rabatt
Global - Global G-57 Santokukniv 16 cm

Japanska knivar från Global

Visa produkter inom Japanska knivar från Global.
Upp till 25% rabatt
Wüsthof - Classic White Santoku 17 cm

Japanska knivar från Wüsthof

Utforska allt inom Japanska knivar från Wüsthof.

Se gärna också

Tamahagane - San Tsubame Santokukniv 17,5 cm

SNMH-1114 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas.

Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet.

Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Vitvaror24.se 2024