Sidan innehåller annonslänkar

Klimchi - Hobnail Karaff 1 L Amber

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Crystal Hobnail 1 liter är den mindre kristallkannan från Klimchi med den härligt kaxiga attityden, den smakfulla kombinationen av klassiskt hantverk och modern design. Tillverkad i böhmisk, blyfri kristall med ett avsmalnande handtag som ger ett skönt grepp och en hällpip som håller exempelvis isbitar kvar i kannan.Crystal Hobnail finns i flera storlekar, modeller och härliga färger att välja mellan och kommer passa perfekt att servera både uppfriskande isvatten med exempelvis gurka och mynta i eller varför inte en läskande vinbål? .

Hitta rätt produkt direkt!

Just nu hittar vi 176 st produkter

Karaffer från andra varumärken

Upp till 70% rabatt
Kosta Boda - Viva Karaff med Tumbler

Karaffer från Kosta Boda

Här har vi samlat Karaffer från Kosta Boda.
Upp till 50% rabatt
Chef & Sommelier - Sublym Karaff 2 L

Karaffer från Chef & Sommelier

Utforska allt inom Karaffer från Chef & Sommelier.
Upp till 59% rabatt
Orrefors - Informal Karaff med fat 100 cl Svart

Karaffer från Orrefors

Här har vi samlat Karaffer från Orrefors.
Upp till 40% rabatt
LSA INTERNATIONAL - Borough Karaff 1,75 L

Karaffer från LSA INTERNATIONAL

Se vad LSA INTERNATIONAL har inom Karaffer.
Upp till 46% rabatt
Riedel - Stemless Wings Vinglas Cabernet Sauvignon 4-pack+Karaff

Karaffer från Riedel

Missa inga bra priser på Karaffer från Riedel.
Upp till 43% rabatt
Stelton - Vattenkanna 1,7 L

Karaffer från Stelton

Se vad Stelton har inom Karaffer.

Se gärna också

Riedel - Karaff Boa

Boa är en exklusiv vinkaraff från Riedel med ett vackert, slingrande utseende. Boa är ett utmärkt exempel på när form och funktion samspelar på bästa sätt. Tack vare karaffens form bildas ett vakuum inuti som påskyndar dekanteringen och vinet blir på ett smidigt sätt maximalt luftat. Riedel kallar metoden för "double decanting".

De flesta viner, både vita och röda, mår bra av att luftas innan de ska serveras och att bara dra ur korken räcker inte eftersom ytan som exponeras för luft är för liten utan vinet behöver dekanteras för att uppnå önskad effekt. När vinet utsätts för syre startar en oxideringsprocess, fler aromer släpps lös och doften blir större – kort och gott, vinet kommer smaka bättre.

Om du häller vinet försiktigt längs kanten på en karaff exponeras vinet maximalt för syre, du kan även snurra karaffen ett par varv och sen låta vinet stå i minst 30 minuter, gärna längre. En tumregel är att ju strävare och fylligare vin, desto längre bör det luftas.

Olika viner dekanteras av olika anledningar;

Så gott som allt rött vin tjänar på att luftas och det är inte bara för aromernas skull. Ofta kan röda viner i regel upplevas som mindre sträva efter luftning. Man kan med fördel även dekantera ett rött vin för att inte mognadsfällningar och bottensats ska hamna i vinglaset.

Även en del vita viner får mer doft och smak om de luftas innan servering, framför allt fatlagrade viner i den högre prisklassen. En del vita viner har hög sulfithalt och svaveldoften kan rensas bort genom luftning. Vita viner innehåller däremot inte så mycket tanniner och färgämnen, alltså blir det oftast inga eller lite fällningar i samband med mognad.

I stort sett alla bag-in-box viner är ungdomliga och kommer att må gott av att luftas ordentligt innan servering. Vin på box har även mer tillsatta sulfiter för att inte oxidera i förtid varför de även av den anledningen tjänar på att luftas.

Riedels munblåsta karaff Boa är tillverkas för hand av skickliga yrkesmän i Tyrolen i Österrike. Med största noggrannhet och expertis inom glasblåsning garanterar det att karafferna uppfyller Riedels höga standard - varje karaff är ett unikt hantverk.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Vitvaror24.se 2024