Sidan innehåller annonslänkar

Watt & Veke Ellipse 80 vit


Beställ Watt & Veke Ellipse 80 vit på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Watt & Veke Ellipse 80 vit inom kategorin Taklampor.

Produktinformation

Taklampa Ellipse Watt & VekeTaklampan Ellipse från Watt & Veke är som ett stort vackert rymdskepp. Den ger ett riktigt fint allmänljus och passar perfekt i hallen, vardagsrummet eller i ditt... .

Se gärna också

Belid Titan betongstruktur

Taklampa Titan betongstruktur Belid

Klassisk design
Titan ä;r en grafiskt stilren pendel med en enkel och distinkt form, som har sin inspiration i gamla skomakarlampor. Den gö;r sig lika bra i det moderna hemmet som vill ha en modern retrokä;nsla, som i en mer rustik miljö; dä;r man med fö;rdel kan vä;lja en rö;kfä;rgad retroljuskä;lla med ledfilament fö;r att få; rä;tt stä;mning. Passar i kö;k, matsal och vardagsrum. Titan ger ett funktionellt och direkt ljus.

Annan variant
Titan finns ä;ven i sandstruktur.

Må;tt
Titan ä;r 17,1 cm hö;g och 40 cm i diameter. Sladden i svart textil ä;r 2,9 meter.

Ljuskä;lla ingå;r ej
Till Titan behö;vs en ljuskä;lla med E27-sockel på; max 40 watt.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Watt

Watt, med symbolen W, är härledd SI-enhet för den fysikaliska storheten effekt, det vill säga energi (eller arbete) per tidsenhet. En watt är definierad som en joule per sekund, och en joule är ekvivalent med en wattsekund eller en newtonmeter. Enheten har fått sitt namn efter den skotske uppfinnaren James Watt (1736–1819) till minne av hans bidrag till utvecklingen av ångmaskinen. Enheten erkändes av British Science Association 1882, och infogades i internationella enhetssystemet (SI) vid den 11:e Allmänna konferensen för vikt och mått år 1960. Omräknat till den äldre enheten hästkrafter (hk), som är vanligt förekommande vid motoreffekt, är 1 W = 0,0013596216 hk, och 1 hk = 735,49875 W.

Veke

En veke är en smal textilremsa eller ett grovt garn som används i levande ljus, fotogenlampa eller oljelampa. Veken, som vanligen tillverkas av bomull, är antingen doppad i flytande bränsle eller är ingjuten i något brännbart material (till exempel stearin). Veken suger upp bränsle, som kan antändas med tändsticka eller tändare. När bränslet i vekens översta del förbränns, sugs successivt mer bränsle upp. När veken är ingjuten i ett fast bränsle, måste dess grovlek noga anpassas till ljusets vidd, så att båda förbrukas i samma takt. För att underlätta detta samspel kan veken impregneras med diverse salter, till exempel en vattenlösning av ammoniumfosfat och ammoniumsulfat. En annan metod är att doppa veken i en vattenlösning av borsyra. Vekarna ska sedan lufttorka, innan de gjuts in i ljusmassa för att bli ljus. En ljusveke består numera av flätat bomullsgarn. Flätningen ger veken ett plattare tvärsnitt, vilket gör att den böjer sig och toppen kommer i kontakt med omgivande luft. Detta underlättar fullständig förbränning av veken. Innan flätade vekar började användas, måste man ansa levande ljus med en särskild ljussax som hade en behållare för den avklippta veken. Detta kallas att snyta ljuset. Om veken blir för lång blir förbränningen ofullständig, och ljuset sotar, vilket avsätts på rummets väggar och tak. Inom maskinteknik används vekar för att suga upp smörjolja till lagringar, som är mekaniskt svåråtkomliga med smörjkannor. Ett exempel där detta kan förekomma är symaskiner.

Ellipse

Ellipse är det tredje studioalbumet av den brittiska sångaren Imogen Heap, utgivet i augusti 2009. Albumets första singel, "First Train Home", släpptes den 14 juli samma år. Precis som med det förra albumet, Speak for Yourself, är också detta album skrivet och producerat helt på egen hand. Den 17 augusti 2009 gjorde Imogen Heap hela albumet tillgängligt för live-streaming via den officiella hemsidan.

1180

1180 (MCLXXX) var ett skottår som började en tisdag i den Julianska kalendern.

Vit

Vita färger är mycket ljusa och har ingen eller endast mycket liten dragning mot någon annan färg.